sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Rankka viikonloppu selätetty.

tämä sarvipää ei liity tekstiin. 2010
Huomaatteko kuinka ahkera kirjoittelija olenkaan? Viikonloppu meni töissä ja Ramiakin kerkesi käydä jopa lauantaina moikkaamassa pikapikaan. Mutta alotetaas tuosta kuluneesta viikosta.
Keskiviikkona Ramilla oli se akupunktio ja kranio hoito joka sujui hyvin. Rami oli paremman tuntuinen käsittelijän mielestä ja sanoikin et nyt tuskin tarvii pitkiin aikoihin mitään hoitoa ellei nyt mene jonkun syyn takia huonommaksi niin sitten vaan laittelen viestiä.

Torstaina mulla oli autokoulun kakkosvaiheen liukkaan ajo ja sinne eksyin meidän vanhalla maasturilla joka toimii vetojuhtana koppia vetäessä. Auto on kevyesti 23 vuotta vanha, paljon jouduttu korjaamaan mutta kieltämättä parempaa ajoneuvoa saa hakea. Aluksi kierrettiin turvataloa eli sieltä löytyi pari kolaroitua autoa sekä ihan perus juttuja turvallisuudesta. Sitten päästiin liukkaalle ja alotettiin ympyrässä yksitellen ihan vain saatiin aluksi mennä kaksi kierrosta oman mielen mukaan ja otettiin tuntumaa. Takavetoinen massiivinen autohan meni sitten kylki edellä melkein koko ajan ja mulla oli hauskaa :D Sitten oli tötsien välistä menoa, äkkinäistä jarrutusta ym. ja lopuksi vielä yksi kierros ja siinä sain kokeilla nelikon kanssa ajamista.
Toisella radalla oli väistöharjoituksia jotka sujuivat ihan hyvin paitsi viimeinen ohjeistettu kun piti tehdä mahdollisimman suurta liikettä ja autohan vaan meni suoraan - hallinta katoaa ja opettaja sitten siinä sanoikin et massa vie jos tekee jotain äkkinäistä. Ja tuo auto sai uuden nimenkin: rautamöhkäle :D! Paikalla oli n. 20 autoa ja niistä kolme maastureita ja näistäkin kaksi oli citymaastureita. Kahdelta päästiin pois ja kävin suoraan hakemassa Ramille BE-viminiä ja linnuille siemeniä. Loppupäivän nukuin sohvalla.

Perjantaina alkoi aamu puoli kuudelta ja lähdin kuudelta ajamaan navettaan ja hommat menivät hyvin vaikka tein ylitöitä mutta mitäs tuo haittaa. Nyt saa olla huomattavasti tarkempi kun eläimet käyvät vähän "kierroksilla" kun päivät pitenevät ja aurinko paistaa melkein koko ajan navettaan ne alkavat helposti riehumaan ja jouduin tarkkailemaan aitojen kuntoa sekä laittamaan sonneille mahd. paljon ruokaa eteen. Ilta sujui omalla painollaan.

Lauantai oli ehkä maailman huonoin päivä! Ihan aluksi myöhästyin navetasta enkä puhu mistään vartista tai puolesta tunnista vaan IHAN reilusti! Onneksi emäntä oli kotona ja kun pääsin navetalla ensiksi pyytelin anteeksi moneen kertaan ja hän vain nauroi et ei täs mitään hätää ja hän vähä aatteli et oot nukkunu pommiin. Aamupalallakin viel kun mietin asiaa rauhotteli ja kertoi omista myöhästymisistään ja yritti vakuuttaa et kaikki me tehdään virheitä ja aina niistä oppii. Mulla on paha tapa sammuttaa herätys jos puhelin on liian lähellä. Yleensä laitan puhelimen niin kauas et joudun nousemaan ylös sängystä. Kotiin päästyäni harmitti aivan pirusti ja teki sitten mieli vetistellä sen takia kun oon yleensä aivan pirun tarkka et oon töissä ajoissa ja pyytelen jo anteeksi siinä vaihees jos myöhästyn vaikka vaan 5 minuuttia.
Kävin tallilla nopeasti kun kurkkasin ruokatilanteen, laitoin ruuat valmiiksi ja lähdin vauhdilla navetalle. Navetta meni suht hyvin kunnes sitten yksi noin reilun vuoden ikäinen sonni päätti sohia terävillä sarvillaan ja sain siinä sitten osumaa jonkun verran. Olin just jakamassa rehuja kun jouduin menemään aidan ja koneen välistä, sonni ei väistänyt ja alkoi huitomaan raivokkaasti. Ensiksi sain osuman käteen ja kun olin kiipeämässä koneen kyytiin onnistui se vielä huitasemaan oikeen kunnolla takareidestä. Pitkään kättä ja reittä poltteli ja kirveli mut ei tullu muuta kuin mustelmat, onneksi. Kävin viemässä auringonkukkasimen pussin toiselle talolle ja sielä vielä onnistuin tekemään sormilla säkkiin reikiä ja siinä sitten lattialle valui jonkun verran ruokaa.
Eilinen oli just sellanen päivä et sen ois voinu automaattisesti skipata!

Tänään mulla oli oikeen tuplaherätys ja äidillä oli kans varmistus. Laitoin vaarin vanhan rämisevän kellon herättämään puhelimen lisäksi ja tsiisus kun se kello pärähti soimaan! Eka pomppasin puol metriä sängyssä ja siinä sitten paniikissa etin sitä kelloa et sais sen hiljaseks. Tänään hommat menivät jo rutiinilla ja sain vielä isännältä suklaalevyn Tukholmasta (maitosuklaa mansikka NAMSS!) Ehittiin kans puhumaan hommista parin viikon päästä kun menen heille hoitamaan eläimiä kolmeksi päiväksi ja saan siis asua heillä, syödä jääkaapin tyhjäksi ja olla kuin kotonani. En saa enään ees koputtaa jos meen heille taloon vaan mun pittää kävellä suoraan sisälle :D

Ja peeäs kaveri linkkas et Rami tahtoo ja niin tahtooki :D aika kivat? Nuo putsit vois ollakin hyvät ja suojia ei oo kyl koskaan liikaa kun osa suojista on jo rikki.

3 kommenttia:

  1. Hauska postaus :D
    Noi suojat ja buutsit on kyllä hienot, sopisivat Ramille!
    Olipas sulla huno päivä lauantaina -.- Sonni ei näköjään halunnu olla sun kaveri ;)
    Saatetaanpa nähdäkkin melko pian, jos olet tallille hiihtolomalla??

    VastaaPoista
  2. Hanna näimpä! Vähintää kerran kuukaudes sellanen päivä et ois parempi jäädä vällyjen välii ja jos aamu lähtee huonosti nii saletisti koko loppu päivä yhtä kaamee :D Mut joo tuun pyörimää hiihtiksellä tallilla päivittäin vähä avustamassa (: vi ses!

    VastaaPoista
  3. Juu, niinhän se on ja kiva, nähdääb :D (:

    VastaaPoista