maanantai 13. helmikuuta 2012

Kuva arvoituksen paljastus


Lähdetäämpä ratkomaan näitä kuvia oikein urakalla. Mikä näitä oikeasti yhdistääkään?
Ramilla on tiedossa muutto toivottavasti tämän vuoden puolella; omaan pihaan. Mikäs sen parempaa kun hevonen omassa pihassa eikös näin?

Aloitetaan aivan alusta. Olimme jo useita vuosia etsineet omaa pientä maapaikkaa minne saisi hevosen asumaan kun tuleehan se halvemmaksi pitää kotona kun vieraalla täysihoidolla. Kävimme katsomassa ties kuinka monta paikkaa mutta mikään ei oikein iskenyt. Lopulta vuoden 2009 syksyllä bongasimme lehdestä myynti-ilmoituksen 5 hehtaarin kokoisesta pienehköstä tilan tapaisesta paikasta ja lähdimme heti katsomaan. Ennen näytön alkua piha ja tienvarret olivat jo täynnä ja paikalla oli yllättävää kyllä paljon hevosihmisiä.
Tämä paikka on isälleni varsin tuttu kun kyseessä on hänen isovanhempiensa paikka ja hänen enonsa asui sillä hetkellä kyseisessä paikassa. Kaartelimme pitkin maita ja mantuja katsomassa rakennuksia, pellot sekä metsää. Tila ei todellakaan ollut erityisen hyvässä kunnossa mutta teimme tarjouksen ja paikasta oli kiinnostunut toinenkin perhe ja siinä sitten tarjosimme enemmän ja enemmän ja lopulta tämä paikka olikin meidän! 
Tilalla on kaksikerroksinen rintamamies talo (yläkuvassa) jota on vuosien varrella muokattu, vanha kivinavetta, piharakennus (kellari, autotalli, "ateljee", sauna, puuliiteri ja joku epämääräinen varasto), vajaa 100 vuotta vanha sepän paja sekä siihen lisäksi rakennettu varasto sekä lato. Peltoa löytyy pari hehtaaria, todella hienoa maata, hiukan metsää sekä joutomaata eli suota.

Joudumme tekemään todella paljon remonttia tähän paikkaan ja välillä on epätoivokin iskenyt kun talosta paljastuu ei niin mukavia yllätyksiä ja mitä oudoimpia ratkaisuja. Isän vaari on tämän talon rakentanut ja isän eno on sitten tehnyt pieniä muutoksia. Pihalta löytyy n. 12-15 omenapuuta ja toistakymmentä marjapuskaa, raparperipuskia sekä on siellä jonkunlainen mansikkamaakin ollut joskus.


Tilalla on aina ollut eläimiä eli lehmiä, hevonen, koira ja kissoja tottakai. Hevosista en tiedä paljoakaan mitä nyt mummi joskus kertonut olisiko heidän viimeisestä hevosestaan joka tuotiin varsana, kuriton oripoika jonka sitten mummin isä itse ruunasi. Navetasta on poistettu hevosten talliosa ja tietysti meillä on jo pieniä suunnitelmia navetan varalle ;)


Mutta minnes se hevonen sitten laitetaan asumaan? Tämä pajassa jatko-osana oleva varasto vaikutti hyvältä vaihtoehdolta kunhan se oli ensiksi tyhjennetty kaikesta epämääräisestä rojusta. Seinissä oli eristeenä pari hassua palaa styroksia sekä jotain laatikon palasia, loistavaa? Korkeus riitti ja laskimme sinne mahtuvan kaksi noin 3,5x3,5 karsinaa sekä tietty pesupaikka minkä vaadin sinne. Pajapuoli on päässyt vähän huonoon happeen ja noin viikko sitten siitä romahti loputkin katosta eli toinen puoli. Pajasta löytyy paljon vanhaa tavaraa ja osan olemme pelastaneet mm. isä löysi isoisänsä vanhan kirjan minne on kirjattu kengitykset ym. Tarkoituksena on kunnostaa tämäkin puoli ja teemme sinne sitten aikanaan satulahuoneen sekä rehuvaraston.

Tallin suhteen olen todella pikkutarkka. Haluan siitä mahdollisimman hyvän niin että siellä viihtyvät hevoset ja tietty minä itse ja jos joskus myymme paikan saa siitä tietty paremman hinnan kun laittaa kaiken viimeisen päälle. Tarhoja tulee pari kappaletta jotka on myös laitettu tai varsinkin tarhan etuosat tehdään huolella, sairastarha, kenttä sekä pieni ajorata on suunnitteilla alapeltoon kiertämään pellon ympäri ja keskelle voidaan tehdä pieni laidun. Kuitenkin kesällä pyrimme viemään hevoset muualle laitumelle kun omat maat ovat sen verran pienet ja pitäähän ruohon antaa kasvaa.


Ja oikein pilkkua viilaamalla haluan käyttöön saunan hevosia varten. Piharakennuksen sauna ei ole hääppöinen ja tarkoitus on rakennuttaa uusi pihasauna ja keskustelin vanhempieni kanssa että vanhan pihasaunan voisi ottaa käyttöön hevosia varten ja aika hyvinhän nuo tuntuvat tuohon suostuvan. Joku varmaan ajattelee et johan on ihme ison tallin meininkiä mutta miksi ei voisi tarjota hevoselle parasta mahdollista hoitoa ja rentoutumista jos siihen on mahdollisuus? Ja sinne saa sopivasti sitten loimia, huopia ja kaikkea muuta tavaraa kuivumaan kätevästi.

Haluan tietty kentän eikä sekään saa olla mikään pieni kirppu. Olen löytänyt jo paikan minne kenttä tulisi ja sekin laitettaisiin ajan kanssa kunnolliseksi, salaojitus, kankaat ym. siis kaikki mahdollinen. Kunhan pohja on hyvä ja turvallinen eikä kentästä tule liian pieni niin kaikki on hyvin. Lisäksi ajan kanssa jonkunlainen estekalusto niin pääsee treenaamaan ;)

Päähän on kehkeytynyt paljon erilaisia ideoita minkälaisen satulahuoneen haluan, minkälaiset karsinat, minkälainen tallin edustasta tulee olemaan sekä siis paljon muuta. Päähän tässä räjähtää jos ei näitä ideoita pääsisi toteuttamaan.

Ja muuttaako Rami yksin asumaan? Ehei ei todellakaan. Olen vähän tunnustellut ja mahdollinen toinen hevonen löytyisi jo mutta siitä en puhu sen enempää. Jääköön salaisuudeksi :D!

Tässä on pieni selotus tästä arvoituksen tapaisesta osiosta. Kertokaa haluatteko että kerron aina välillä edistymistä tämän paikan suhteen vai kirjoittelenko vaikka toiseen blogiin minne voisi rustata myös muuta elämää liittyen maaseudulla asumiseen tai sinne muuttamiseen? Voin ottaa myös aina kun muistan jonkunlaisia kuvia kun nyt en ole pitkään aikaan kerennyt ottamaan vaikka on pitänyt. Mielipiteitä saa kirjoitella ja arvostaisin niitä suuresti. Kiittäen ja kumartaen (:

7 kommenttia:

  1. Vautsivau, onnea tulevaan kotiin!!
    Minä ainakin luen enemmän kuin mielelläni sun remppakertomuksia kuvien kera =)

    Paljon tsemppiä urakkaan, toivotaan että saatte paikat sellaiseen kuntoon kuin itse haluatte!

    VastaaPoista
  2. Kerro tästä hommasta enemmänki! Tosi mielenkiintosta!!

    VastaaPoista
  3. Jotenki arvasin, että se liittyy, jotenkin sun vanhempies vanhempiin ;))
    Jatka ihmeessä kertomista miten edistytte! :D On ihan mahtavaa kuulla, miten teillä edistyy tallin yms. suhteen :))
    Hienoja suunnitelmia sinulla on ja taidankin jo tietää kuka heppa saattaa muuttaa Ramin seuralaiseksi ;) :DD

    VastaaPoista
  4. Outi paljon kiitoksia :D Yritän aina välillä turinoida missä mennään ja jos muistais niitä kuvia ottaa :D koko ajan yritetää jotain pientä tehä täl hetkel tehään talossa pikkujuttuja tai mie nyt yritän tehä siel ku vanhemmat ei kerkee.
    Hanna ei yllätä jos tiedät kuka saattaa muuttaa :D hyst hyst

    VastaaPoista
  5. Joo oon hiljaa, en aatellukkaan kertoo :D

    VastaaPoista
  6. Ja kukahan tämän kaiken lystin sitten maksaa? Isi? :DDDDD

    VastaaPoista
  7. anonyymi ei en ole mikään pappa betalar lapsi. Tehdään itse niin paljon kun pystytään näitä töitä ja autan itsekin mahd. paljon.

    VastaaPoista