lauantai 14. tammikuuta 2012

Varustepostaus - kurkistus harjapakkiin

Kirjoittelen huomenna enemmän parin päivän säheltämisestä, mutta nyt voitaisiin taas jatkaa varustepostausta ja kurkistetaan harjapakkiin sekä vähän muitakin perus juttuja, hoitoaineita sekä vähän ruokintajuttuja.



Horzen harjapakki joka ei ole mitenkään kummoinen. Aina täynnä tavaraa ja likainen paitsi nyt kun nappasin pari turhaa harjaa pois mitä en koskaan käytä. Aloitetaan tuosta päällimmäisestä lokerosta. Siitä löytyy kolme harjakampaa (what?), kolmipalakuolainet, hokkiavain, agrista ostettu pikkuklipperi joka ei kestä kuin pari minuuttia käytössä, v.punainen kaviokoukku, kuumemittari, tylsät sakset sekä korviin laitettavat tulpat. Tuostakin voisi karsia nuo pari kampaa pois ja jättää tuon varrellisen ja kolmipalankin voisi laittaa johonkin muualle.
Pikkulaatikon alta löytyy kaksi harmaata pinteliä, satulavyön pidentäjä sekä pehmeä harja mikä on ahkerassa käytössä. Lisäksi pohjalta löytyy öljypullo, kumisuka, isompi harjakampa hännän selvittämiseen, 100 kpl hokkeja 10x8, kierretappi, cothivet pullo (on muutes hyvää ainetta), kumilenksuja jotka on ihanan kestäviä, piikkisuja, pääharja jossakin pohjalla ja tuommonen kova mustalila harja. Harjojen väri on vahvasti painottunut liilaksi jotenkin kummallisesti. Aikaisemmin oli vihreä ja vaaleanpunainen :D.


Sitten linimentteihin joita löytyy muutama pullo tallilta. Käytän pääosin Pharman Arnikaa koska se on parasta. Ensimmäsenä jo lähes tyhjä Inkivääri + MSM linimentti, käyttänyt paljon jalkoihin. Seuraavaksi sitten tämä ihana arnika, litkumainen ja toimii meillä ja olen saanut myös ohjeen laittaa joka liikutuksen jälkeen takajalkoihin arnikaa. Sitten on Hoof Lotionin kavioöljyä ja kyllä sitäkin tulee käytettyä jonkun verran. Lisäksi kolme viimeistä on Horse Powein MSM linimentti, double effect sekä super arnica. MSM linimenttiä käytän silloin tällöin, jalkoihin sitäkin. Double on kaverilta saatu koska hän on siirtynyt arnikaan ja käytin tuota kesällä enemmän. Super arnicaan en enään edes koske koska se värjää eikä tehoa yhtään. Joskus laittanut sitä Ramille selkään ja siitä hyvästä se on värjännyt satulahuovat vaaleanpunaisiksi. Eli suosikiksi nousee ihan normi arnika, halvin ja paras.


Back On Trackin selänlämmitin jonka tilasin joskus 2009 Hööksiltä. Käytän tätä todella paljon eli aina liikutuksen jälkeen ja joskus muulloinkin jos selkä tuntuu olevan vähän jumissa. Joskus jos lähden ajamaan saatan pitää tätä jonkun aikaa selässä eli sen aikaa kun laittelen suojat, haen kärryt ym. Yleensä pidän tätä noin puolesta tunnista pariin tuntiin ja välillä pidempäänkin.


Ja lopuksi ruokaosioon. Ramilla on kolme laatikkoa; kahdessa mysliä sekä ylähyllyllä olevassa laatikossa säilytän mm. B-litkua, rehalyyttiä, heppanameja sekä vähän muuta. Kaikki tarpeellinen onkin esillä ylähyllyllä laatikon vieressä. Suola ja valkosipuli löytyvät Pikku Myy purkeista. Pellava laatikkona toimii 2,5 litran säilytyslaatikko ja sitä ennen pellava oli suht isossa ämpärissä joka vei liikaa tilaa. Supremen rautaliuosta joka loppuu pian ja sitten Biomag purkki (magnesiumia) ja ruskea purkki on Biotiinia joka tuoksuu aivan salmiakille! namsnams <3

Varustepostauksia pyrin tekemään kerran viikossa ja tulossa on ainakin nämä kunhan saan aikaiseksi etsiä kaikki mahdolliset

Ajovarusteet (suojat, valjaat, suitset ja muu turha)
Loimet jotka jaetaan omiin osioihinsa elikkä näin
  • ulkoloimet (toppaloimet ja sadeloimet)
  • fleecet (niin ja näitä on varmaan 15?!)
  • ratsastusloimet ja viltit
  • vohvelit, tallitopat, villaloimet
  • kaikki muut epämääräiset
Satulahuovat
Riimut + narukasa
Suojat ja pintelit
Apuohjat ja vanhat suitset
Kuljetusvarusteet
Muu sekamelska

5 kommenttia:

  1. Hehhee, oon nähny noi tavarat jo aikaisemminkin tallilla ;))

    Pikku-Myy purkit on kyllö söpöt ♥ :D

    Seuraavaa varustepostausta odotellen :)

    Ja olis kiva, jos väliilä esittelisit vaikka videolla niitä tarvikkeita :) VINKS VINKS :D

    VastaaPoista
  2. Hanna et oo tosissas et oot nähny :o :D haha. Loimet ja huovat varmaa tulee video merkeissä ku niitä on oikeesti NIIN paljon etten jaksa kuvia räpsiä.

    VastaaPoista
  3. Heii tää postaus oli tosi kiva :D ! Tykkäsin ! Ja oli kuviaki, kivaa ;)!

    VastaaPoista
  4. Juu oon tosissani :DD
    Onhan siellä Sailalla sen verran käyty ja oon kans nähny, ku laitat Ramii kuntoon yms. niin siin yhteydes oon nähny :DD¨

    Kiva! ♥

    VastaaPoista
  5. Pinja: kiva et tykkäsit! (:
    Hanna: aika yllättävää kyl :D mut oottelepa seuraavia postauksia jos saan tuon kameran kuntoon.

    VastaaPoista