sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Super viikonloppu! [kuvia]

Oon ollut yhtä hymyä lauantaista asti tähän hetkeen! Takana on aivan uskomattoman hauska viikonloppu, rentoiltu ponin kanssa ja pidetty muutenkin hauskaa.

Eilen päästiin kahlaamaan pitkästä aikaa baanalle! Lunta oli puhaltanut reippaasti ja menimme sitten kahluuttamaan kaveruksia sinne. Lunta oli parhaimmillaan polviin asti ja Rami oli aivan tohkeissaan kun annoin ravata oikein reippaasti. Rami päristeli, pukkasi kerran ja harppoi hangessa. Tallin pitäjän mies oli niin kiva ettei lingonnut lumia pois vaan jätti meille lunta ja veti sitten toisen suoran puhtaaksi ja kun lopetimme kahlaamisen kävi hän vetämässä lopunkin pätkän puhtaaksti.

Illalla olin hurja ja väsäsin ensimmäistä kertaa juustokakun ja olen aika tyytyväinen lopputulokseen. Vähän pääsi päältä tummaksi kun tuo meidän uuni paistaa miten sattuu. Pohjasta tuli ihan hyvä, mutta täytteestä jää hiukan kitkerä jälkimaku. Noo katsotaan milloin teen uudestaan johonkin toiseen tuorejuustoon. Ja ihme kumma en saanu edes ruokamyrkytystä tästä (niinkuin epäilin) ;)



Tänään oli tiedossa hiihtoratsastusta parin kaverin kanssa! Oltiin jo pitkään suunniteltu tätä ja tänään päätettiin toteuttaa loistava idea. Yksi henkilö ei päässyt, mutta toivottavasti tulee seuraavalla kerralla. Ensiksi laitettiin Poku veturiksi, ruuna vähät välitti suksista vaikka veti ensimmäistä kertaa hiihtäjää perässään. Pokun omistaja ratsasti ensiksi ja kaverini hyppäsi suksille ja se oli menoa. Baanalla oli hyvä suora jota mentiin ja lopuksi he kiersivät koko lenkin. Sitten olikin minun vuoro loikata suksien päälle ja kaverini kipusi Pokun kyytiin. Lasketettiin laukkaa ja vauhdikkaampaa ravia ja onnistuin heittämään nurinkin. Tasapaino meni ja räkätin rähmälläni maassa ja kun nousin ylös kaaduin heti uudestaan ja jäin taas nauramaan pieneksi hetkeksi. Taiteilin sukset takaisin jalkaan ja mentiin takaisin ladolle ja vaihdettiin hiihtäjää.

Sitten olikin Raimo todella reippaan vuoro. Laitoin Ramille taakse ravisuojat, eteen jännesuojat ja putsit sekä ratsastusloimen kun selässä on pientä jumia taas. Kävin kävelemässä, ravailin hiljaksiin ja laukkasimme yhden pätkän aika vauhdikkaasti. Rami kun on tottunut siihen, että kun maastossa laukataan niin sitten mennään kaasu pohjassa. Suussa oli kolmipalat koska niveltä en voi käyttää matalan kitalaen takia, monteohjat ja lisäksi mustalaisriimu. Mustalaisriimu on turparemmin tyylinen ja siihen saa ohjat kiinni lenkkeihin ja siitä saa tukea jos menee montéa. Rami kun on niin herkkä ettei tykkää jos suussa ollaan vaan tukeuduin toisiin ohjiin vaikka Rami reagoi siihenkin. Totuteltiin vähän vetämällä kaveriani Ramin vieressä suksilla, ei lotkauttanut korvaansa joten hihnat kiinni ja menoksi. 5 metriä käveltiin ja sitten ravailtiin hiljaksiin kääntöpisteeseen. Takaisin tultiin kunnon vauhdikasta ravia ja ladolla käännyttiin ja hiljaista ravia taas toiseen kääntöpaikkaan. Lopuksi Pokun omistaja tuli yhdeksi pätkäksi suksille, mentiin koko matka hitaasti ja aivan viime metreillä heitti nenälleen. Kävelytin Ramin hetken ja sitten talliin. Oli vähän vain hikinen joten harjasin piikkisualla ja laitoin tallitopan päälle ja arnikaa jalkoihin ja ruuna karsinaan lepäämään.

Ja olihan se mukavaa tuoda iloa myös autoilijoille jotka hidastivat ja nauroivat kun laskettelimme tien lähellä hevosilla. Ramikin lähti yhden auton mennessä ohi kiihdyttämään perään ja siinä sitten sai pidellä kunnolla. Hulluilla on aina hauskempaa ja mutta vielä hauskempaa on niillä jotka katsovat hullujen tekemisiä.

Nyt voisin laittaa kaverille kuvat ja hipsiä käymään heillä tuossa parin sadan metrin päässä (:

suksilla whiii

ei se yhtään vieny






3 kommenttia:

  1. Rami näyttää klipattuna nii suloselta ;) !

    VastaaPoista
  2. Oli varmasti hauskaa ja näyttikin hauskalta :D ♥

    Rami on kyllä suloinen ♥

    Hiihtoratsastus on kyllä ihan BEST! :DD

    VastaaPoista
  3. Pinja kiitos :D Hanna no oli! :D vähän välii sai nauraa oikein kunnolla

    VastaaPoista