tiistai 17. tammikuuta 2012

Itkua pukkaa

Niin ja otsikko ei liity mitenkään Ramiin onneksi vaan erääseen toiseen asiaan josta kerron lopussa.

Ratsastin Ramin eilen kentällä vartin verran. Alkukäynnit käppäiltiin baanalla puhisten ja peläten kaikkea mahdollista. Kentällä keräilin ohjia ja keskityin omaan rentouteen enkä vaatinut Ramilta mitään ihmeempi. Ratsastin suoraa uraa, välillä tehtiin voltteja ja volteilla kaulajumppaa joka on jäänyt vähäiseksi. Ravissa mentiin suoralla ja vähän ympyröitä, mutta aika vähän tuli hölköteltyä loppupeleissä. Eteen-alas menoa ja välillä sitten kokoilin hiukan ja Rami reagoi kivasti kaikkeen. Tein myös salmiakkikuviota pitkästä aikaa ja mietin miten ratsastan kulmat ja näin. Muutenkin panostin myös kulmien ratsastukseen enkä antanut vain humputella kulmien läpi vaan nyt tehtiin oikeasti se 90 asteen kulma. Tehtiin myös hiukan väistöjä, vasemmallekin suostui jopa väistämään pari askelta (: aivan viimeiseksi otin nostot kumpaankin suuntaan, askel laukkaa ja sitten alas kehujen kanssa. Loppukäynnit käveltiin sitten baanalla ja tallissa hoidin Ramin selkää ja painelin nestettä pois sään vierestä.

Tänään en kerennyt liikuttamaan Ramia kun olin menossa harjoituksiin. Vähän on haikea fiilis kun jätin 13 vuotta kestäneen harrastuksen tänään, koska aika loppuu kesken. Käyn lisäksi n. 35 km päässä harjoituksissa ja lähden siis viiden aikaan ja yleensä tulin kotiin kahdeksan jälkeen. Kerroin viime kerralla päätökseni, pääkouluttajamme ymmärsi asian ja sanoi aavistelleensakin jotain tämän tapaista ja kaverini jopa onnitteli siitä, että osaan tehdä elämälläni muutakin kuin olla reenaamassa. Olin 5 vuotta tuolla VPK:ssa ja sitä ennen tässä Mäntsälässä. Takana on useita kilpailuja niin hyvän kuin huononkin menestyksen kanssa, leirejä ja muuta hauskanpitoa porukassa.
Taustasta vähän eli aloitin kuusi vuotiaana aktiivisen käynnin, sitä ennen olin pyörinyt jo kannustusjoukoissa kilpailuissa jostakin 5 vuotiaasta asti. Heti kun täytin 10 minua alettiin työntämään kisajoukkueisiin josta sain kokemusta ja ensimmäiset mitalli löytyy 2003 vuodelta. Takana on SM kilpailuja sekä paljon muitakin mitä kaikkia ei enään edes ole. Nyt viime vuosina toimin enään kouluttajana, näytin esimerkkiä ja neuvoin nuoria erilaisissa asioissa.
Jostakin on pakko luopua ja nyt se oli tämän rakkaan harrastuksen vuoro. 1999-2012


viimeinen kilpailu 2008, 3 sija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti