sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Maastoilu viikonloppu

Ah aivan ihana viikonloppu takana loistavan sään kanssa! Itellä pientä flunssaa pukannu mm. eilen hirveä päänsärky ja huono olo ja tallilta tulon jälkeen kaaduin sohvalle tekemään pientä kuolemaa. Saunan jälkeen olo helpotti ja katselin sitten koko illan elokuvia. Tänään innostuin tallilla jopa kuvailemaan pitkästä aikana hevosia (:

Eilen käytiin maastoilemassa ilman satulaa kaverin kanssa. Vaikka päänsärky oli hirveä päätin urhoollisesti taiteilla koko matkan selässä pitäen välillä silmiä kiinni. Rami oli tohkeissaan, olisi halunnut mennä peltoon ja keksi kuinka kivoja aurauskepit onkaan! Käveli jokaisen kepin luo, maisteli vähän ja jatkoi matkaa tyytyväisenä. Vähän otettiin raviakin muuten pelklkää käyntiä kun päänsärky paheni jos tuli vähänkin jotain pientä tärähdystä.




Tänään kävin ensiksi Allin kanssa noin tunnin maastossa. Neiti oli aivan tohkeissaan kun huomasi ettei mennä kentälle vaan maastooon! Ensiksi käytiin kurkkaamassa mäkilenkin kunto ja auraamatonhan se oli. Päätin kuitenkin kävellä sen läpi ja Alli vähän ihmetteli hei mitäs me nyt? Hevosella oli alle polven verta ihanaa puuterilunta ja otin siinä matkalla sitten puhelimella kuvia. Kun selviydyttiin mäestä pois jatkoimme ravissa suoralla ja nostin laukankin ja apua sitä laukkaa! Ramilla on matala ja vauhdikas laukka kun taas Allilla on oikein iso ja rauhallinen ja siinä sitten yritin keikkua kevyessä istunnassa mutta taisin muistuttaa enemmänkin apinaa siellä selässä. Käännyttiin siilon luona kotiin ja tallin omistaja tuli sitten vastaan autolla ja vilkuttelimme sitten uskottavasti. Tamma oli tättärää, halusi ravata mutta odotin niin kauan kunnes käveli rennosti ja sitten ravia. Käytiin vielä baanalla laukkaamassa pätkä ja voi vitsi kun oli hauskaa! Nautin tästä maastoretkestä (:


Välissä kuljin kameran kanssa tarhojen luona ja räpsin hevosista kuvia minkä kerkesin. Yksi suomenhevosruuna tuli hirveää vauhtia aidalle kun huomasi narun kaulallani ja kameran lapasessa ja sain sitten onnistuneita kuvia. Ramikin poseerasi ja sain vihdoin Ramistakin kivoja tarhakuvia.

linssilude

Kävin vielä Ramilla kävelemässä pelkällä riimulla baanan pari kertaa ympäri. Rami vähän ihmetteli aluksi että hetkonen mitäs tää nyt on kunnes tajusi et hei siistii! Käytiin kerran ojassakin kun pohjattoman vatsan omistava hevonen halusi välttämättä jonkun heinänkorren pellosta ja välissä olikin oja :D! Oli mukavan rentouttavaa kun sai kiikkua pienen hevosen selässä ja katsella maisemia hymyillen. Ramikin tuntui pitkästä aikaa letkeältä kävellessä ja nyt se takajalan kierto on kadonnut! Liekö sitten johtunut jostain pienestä jumin alusta. Tallissa vielä rapsuttelin Ramia, raahasin kummallekin hevoselle heinää ja annoin ylimääräisen pellavalima annoksen Ramille ja tiputtelin porkkanoita ruokakuppiin.



3 kommenttia:

  1. Näytti olevan kiva viikonloppu sulla :) Ihania kuvia, sait räpsittyä :D
    Alli on kyllä niin ihana ♥ Ja Rami myös OFC! :D ♥♥

    VastaaPoista
  2. Ihana tuo Ramin riimu! :) Ja hienoja kuvia myös! Mä en ikinä ehdi napata hyviä kuvia ennen kuin sormet jäätyy :D

    VastaaPoista
  3. Hanna juu oli :D
    Inka kiitos (: tuppaa itelläki sormet jäätymään heti jos on vähä aikaa ilman hanskoja tai ohuemmilla hanskoilla.

    VastaaPoista