perjantai 25. marraskuuta 2011

Virheiden korjailua

Nyt kun Ramille en ole voinut mennä niin oon päässy tekemään muuta. Eilen pesin Pontuksen shamppoon kera ja vielä yhden aikaa yöllä sain kuivata koiruutta föönin kanssa. Nyt koira on ihanan puhdas vaikka aikaa meni jo itse pesemiseenkin kun piti saada koira kasteltua kokonaan pohjaa myöten joka oli tuskaista! Eilen en käynyt tallilla vaan kärsin kotona kun päätä särki (niinkun nytkin) ja muutenkin oli taas väsynyt olo.

Tänään pääsin ratsastamaan ihastuttavalla opettavaisella puoliveritammalla Allilla. Alli on 9 vuotias helppo A tasoinen tamma jolla omistaja kilpailee seura- ja aluetasolla. Herkkä neiti on varsin tarkka miten häntä ratsastetaan ja jos ratsasaja ei pysty istumaan tarpeeksi siististi selässä reagoi tammakin nopeasti asiaan. Ja jos ratsastaja pomppii selässä ja pohkeet eivät pysy paikallaan niin tamma osoittaa asian pukittamalla ihan reilusti jolloin moni tulee alas. Voin kokemuksesta kertoa että ne pukit on myös isoja, saanut kokea niitä maastossa laukatessa pari vuotta sitten kun pidättelin neitiä liikaa niin protestina tuli isoja pukkeja jolloin päädyin aina kaulalle makaamaan hetkeksi ja kun pääsin suoristumaan tuli seuraavaa pukkia perään.

No kuitenkin sää oli tuulinen joten päätin mennä kentälle. Laittelin tammuskan valmiiksi ja kipusin selkään ja pidentelin jalustimia hiukan (5 reikää). Ramiin verrattuna Alli tuntuu vetelältä jota pitää koko ajan ratsastaa ja alussa pitääkin ihan kunnolla. 10 minuutin alkukäyntien jälkeen kokosin ohjat ja tein ympyröitä jonka jälkeen aloin ravailemaan. Ravi oli ihanan tasaista Ramin raviin verrattuna vaikkakin jouduin patistamaan eteenpäin. Tänään päätin yrittää ratsastaa tamman rennoksi ja jos se perääanto löytyisi kun olen aikaisemmin itse lähtenyt muuttumaan kun tamma on ollut lähellä perääantoa. Tein loivaa kiemurauraa, kahdeksikkoa ja ympyröitä eri kokoisina ja lopulta väistöjä. Välikäyntien jälkeen olikin laukan vuoro. Ennen nostoa metsässä pamahti ja Alli nosti ensin pään ylös jonka jälkeen pään ihan alas ja pomppasi laukkaan. Takaisin käyntiin, rauhoittelut ja ravia keventäen kunnes tamma rentoutui jonka jälkeen nostoja. Pari kertaa lähti uudestaan kun metsästä kuului jotain jonka jälkeen taas käveltiin ja uusi yritys.Suunnan vaihdon jälkeen ratsastelin hetken kevyessä ravissa ja kun tamma kulki perääannossa otin nostoja. Kulki rentona ja otin vähän isompaa laukkaa paikotellen ja kun jännittyi takaisin raviin, rennoksi ratsastus ja nostoja. Loppuraveissa ravasi mukavan reippaasti ja sain hetkellisesti perääantoon kunnes taas jännittyi kun alkoi tuulemaan enemmän ja metsässä kuului rymyämistä, mikälie kone sielläkin. Päätin lopettaa siihen ja tehtiin hyvät loppukäynnit. Kentältä lähtiessä tuntui jännittyneeltä kun kytisti metsää, mutta ei lähtenyt minnekään. Suorastaan hämmästelin, että tamma on hionnut ihan reilusti ratsastuksestani! Yleensä olen itsenäisesti saanut juuri ja juuri kaulan vähän märäksi talvisin, mutta nyt neiti olikin etuosasta aivan märkä ja vähän muualtakin. Pesin neidin huolella, laitoin loimen ja hain vielä heinää eteen ja annoin muutaman porkkanan kiitokseksi.

Mukavaa mennä välillä osaavalla hevosella joka ei anna mitään ilmaiseksi. Huomasin taas kuinka paljon on tullut virheitä kun meen ainoastaan Ramilla vaikka Ramikin on vaativa ja jopa samantyylinen kuin tämä "pieni" neiti. Hyvää vaihtelua ratsastukseen!

Ramilta vaihdoin yhden hokin joka oli kulunut reilusti enemmän kuin muut ja laitoin uuden tilalle ja samalla mittasin lämmön joka on normaali. Jätin Raminkin sisälle kun ulkona oli niin "karsea" keli ja laitoin sitten vohveliloimen päälle ja heinää ruunan eteen.

Kotiin päästyä lähdimme äidin ja Pontuksen kanssa kurapuku ostoksille. Nyt kun Pontus tosiaan on puhdas haluan pitää sen myös puhtaana. Mustissa & Mirrissä soviteltiin kunnon haalareita ja löytyikin hyvä jonka hinta oli 60 euroa. Lisäksi ostettiin tossut Pontukselle kun joudutaan ylittämään suojateitä ja kun teitä suolataan niin saa ainakin tassut suojattua. Lisäksi chinchilloille namipaloja ja söpö pehmolelu Pontukselle jonka saa joululahjaksi.

Lisäksi sivussa on uusi kysely joka koskee seuraavaa erikoispostausta tai miten se ikinä halutaankaan sanoa. Kaikki saavat vastailla (:!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti