keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Nyt reenaillaan koulua

Aivan ensiksi taas iso kiitos uusille lukijoille! Mukava yllätys aina huomata että blogi on saanut uusia lukijoita ja se tottakai kannustaa kirjoittamaan postauksia. (:

Eilen päädyttiin yllättäen koulutunnille Ramille virittelin normaalisti gramaanit ja mukaan nappasin pitkän kouluraipan vakauttamaan omia käsiä laittamalla raippa peukaloiden alle. Tehtiin alussa voltteja päätyihin ja pitkille sivulle muutaman askeleen väistö molempiin suuntiim. Voltteja tehtiin ravissa jolloin jätettiin väistöt ja myöhemmin joka toinen kevyessä ravissa ja toinen harjoitusravissa. Rami oli mukavan tahdikas ja pyöreä alusta alkaen vaikka tempo olisi saanut olla toki rauhallisempi. Ravissakin pystyi istumaan huoletta tällä kertaa joka oli aikamoista luksusta! Rami kulki mukavassa eteen alas muodossa ja nyt kun uskaltaa jo kiristää gramaaneja hevonen käyttää oikeasti sitä selkää. Puolen välin paikkeilla tulimme keskihaljaisijalle ja väistätimme ensin oikeaan suuntaan tiukan silmän alla. Rami väisti kivasti mitä nyt ensiksi vähän vastusteli väistävää apua ja välillä perä lähti viemään ja välillä etupää väisti liikaa. Lopulta saimmekin muutamia todella hyviä väistöaskelia kun muistin toisella pohkeella ratsastaa samalla eteenpäin. Ensiksi otettiin laukkoja oikealle. Alussa lähdin könöttämään eteenpäin kunnes pakotin itseni istumaan suorassa ja nostothan alkoivat onnistumaan! Saatiin monia hyviä nostoja ja laukka oli tasapainoista ja hevonen pystyi rentoutumaankin vaikka itse taas pidin siitä sisäohjasta kiinni vaikka pitäisi muistaa päästää.
Sitten vasemmalle ensin laukat joita emme saaneet kuin yhden noston. Rami kuumeni ja hermostui joten mieluummin rauhoittelin kun lähdin kaahaamaan pitkin kenttää. Lopuksi vielä väistöjä vasemmalle tai ainakin yritettiin! Rami vastusti väistättävää pohjetta ja yritin asetusta vaihtamalla saada hevosen väistämään ja kyllähän se väistikin; oikealle. Alkoi huvittamaan ja lopulta teinkin pelkästään etuosakäännöksen niin sain haluamani pohkeen läpi. Loppuraveissa nostin jalustimet kaulalle ja hevonenkin tuntui rentoutuvan kun sain oman istunnan tiiviiksi.

Tänään olikin pelkkä puolisen tuntia liinassa liikkumista. Mentiin pikkukentälle ja Rami toimi liinan päässä kuin unelma! Ravasi reippaasti into pinkeänä kumpaankin suuntaan vaikka oikeassa kierroksessa yleensä pysähtelee. Otettiin kumpaankin suuntaan yhden laukat ja annoin Ramin irrotella kunnon ravia ja ruunahan paineli häntä soihtuna isolla ympyrällä korvat hörössä. Lopussa otettiin käynti-ravi siirtymisiä ja vastasi hyvin ääniapuun. Juoksutuksen jälkeen pääsi lämpimään suihkuun ja kuivattelin aluksi fleecen kanssa ja ennen tallilta lähtöä selänlämmitin selkään ja villaloimi päälle.
Iltasella tankkasin autoon 60 litraa dieselinä vaikka tankissa oli 1/4 jäljellä mutta huominen reissu vie yhden neljänneksen aina. Aamulla pitänee ennen kuutta herätä ja laitella auto aikaisin käyntiin ja lähteä ennen puol seiskaa tallille niin että ehtii ruokkia hevosen, laitella koppi valmiiksi ja laittaa hevonen siistiksi jonka jälkeen mennäänkin Hyvinkäälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti