maanantai 7. marraskuuta 2011

Kouluilua pimeässä

Pakko sanoa et kyl tuo eilinen maastolenkki väsytti kuskia viimisen päälle. Tänään on ollut ihan kuollu olo ja paikatkin on vähän jumissa. Selkäkin taas jumittaa pahasti ja kipu on ihan hirveä! Heinäkuussahan reväytin selkäni pahasti töissä ja meni viikkoja ennen kuin lääkäriin mentiin. Nyt selässä on joku paha jumikohta joka tuntuu kävellessä ja ratsastaessa. Eilen ei tuntunut mut nyt taas tuntuu entistä pahemmalta. No onneksi pääsen edes 22.11 erikoislääkärille näyttämään oikeaa jalkaa! Yli kuukausi sitten Rami astui tuohon jalan päälle ja siitä lähtien yksi varvas ja jalkapöytä on ollut turvoksissa. Nyt jalkapöytä on myös kosketusarka ja käveleminen tuntuu inhottavalta.

Mutta päivän aiheeseen. Päätin tänään mennä Ramilla koula kentällä ja tallille lähdin vasta puoli neljältä. Koko päivä oli muutenkin hämärä ja pimeys iski nopeasti! Tarkoituksenani oli laittaa kamera kuvaamaan tolpan päälle, mutta eipä se olisi edes kannattanut. Ramille laitoin tänäänkin gramaanit ihan varmuuden vuoksi ja aion pitää niitä varmaan kuukauden verta.
Ennen ratsastamaan lähtöä oli pakko mennä laittamaan kentälle valot kun oli jo pimeää. Tehtiin lyhkäset alkukäynnit ja aluksi työstin käynnissä isolla ympyrällä. Oli vähän raskas ohjalle ja yritin keskittyä myös omaan istuntaani. Alussa tein vatsalihasten avulla temponvaihteluja käynnissä. Kun rutistin vatsalihaksia Rami hidasti käyntiä ja kun lopetin tämän itseni rääkkäämisen niin annoin Ramin pidentää askeltaan ja tätä tehtiin ihan jonku aikaa. Rami tuntui jopa hermostuneelta kun jatkuvasti kihnutti jalkaansa ja tekee sitä vain silloin kun hermostuu. Sitten joitakin siirtymisiä ja aina kun hevonen oli hyvä eli liikkui rentona ja pyöreänä annoin lepokäynnin ja kehuin paljon. Mutta kyl huomaa ettei oo viikkoon oltu kentällä kun oli jotenkin vaikeeta työstää. Oikealle oli kuitenkin yllättävän hyvä joten vaihdoin vasemmalle ja ravissa työstöä vaikka tää meiän kääntyminen on ongelmallista. Kun oli taas hyvä päätin ottaa oikealle laukat. Reagoi todella todella hitaasti pyyntöihin! Raviinkin pyytäessä sai jo oikeasti patistaa. Laukat eivät nousseet mitenkään nätisti ja halusi heti rikkoa joten kerran sitten lisäsin sitä vauhtia ettei riko ja otin itse sitten laukan alas. Rauhottui kummasti ja otin jonku 5 nostoa oikealle. Vasen jätettiin suosiolla välistä kun kuumui jo pahasti ja vastaisi vielä hitaammin nostoihin. Tehtiin loppuravit ja menin hetken ilman jalustimia ja kunnon loppukäynnit. Tulipahan työstettyä joku 40 minuuttia ja oon suht tyytyväinen. Huomenna olisi tarkoitus vähän hypätä pieniä esteitä pitkästä aikaa.

Ps. Kysymyksiä saa edelleen lähetellä ja kaipaisin niitä ainakin muutaman lisää (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti