keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Pieniä suuria onnistumisia

Maanantain jälkeen jäi huono fiilis joten eilisen pyhitin Ramille vapaapäiväksi ja tapasin kahdeksan aikaan illalla yhden kaverin jonka jälkeen taas tuli hyvä fiilis ja se on näkynyt tänään. Kävin tänään salilla vaikka polvi ei kestäkään tehdä koko treeniä niin panostin muutamaan muuhun kohtaan. Neljältä kyyti saapui ja lähdin tallille sitten. Pokulla meni tänään yksi vieras tyttö jolla on myös ex-ravuri. Mukaan nappasin gramaanit joita harvemmin edes käyttelen.

Rami oli taas normaali ihana höhöttelevä poika. Tallissa nukkui ja hieroi päätään jatkuvasti mamman kylkeä vasten. Siinä jalkoja läpi käydessä bongasin etujaloista nestettä sekä pienen epämääräisen kohdan joka onkin luuliikaa. Patti ei onneks ole mikää iso vaan jonku nimettömän sormenpään kokonen mutta pitääki seurailla sitä. Nesteiden takia kääräsin tummansiniset pintelit koipiin ja virittelin gramaanin hevoselle. Sain vinkin gramaanien virittelyyn eli nyt gramaanit eivät tulleet omaan lapaseen vaan aluksi laitoin ne normaalisti jonka jälkeen laitoin satulavyön välistä etukaaren eteen. Näin Rami ei saa päätä ihan ylös mutta en myöskään pystyisi vetämään sitä pakettiin jos gramaanit olisivat omissa käsissä.

Alkukäynnit tein kuitenkin ilman näitä eli en laittanut niitä vielä vyöhön kiinni vaan tunnustelin ensin hevosta. Rami tuntui jo heti alussa tosi rauhalliselta, ei hötkyillyt tai kyttäillyt vaikka eilen olikin vapaata. Alkuraveissa tunnustelin hiukan lisää ja ravasi tahdikkaasti vaikkakin pää ylhäällä ja pyörittelin volteilla ja mentiin suoria. Tein myös alkuun paljon käynti-ravi siirtymisiä sekä muutamia käynti-seis-peruutus-ravi siirtymää onnistuneesti. Rami työnsi itsensä kunnolla liikkeelle eikä vaan valahtanut raviin. Satu laittoi gramaanit kiinni ja sitten työstettiin hiki päässä. Aluksi Rami vastusteli nostamalla pään ylös kunnes tajusi et hei enhän mä oikeesti voi kulkee näin. Rami tajusikin nopeasti idean ja rentoutui. Ravi oli tahdikasta ja hevonen kevyt edestä ja avut menivät läpi. Vasempaan suuntaan vaihtaessa Rami esitteli hienointa raviaan hyvässä perääannossa ja tää on niitä harvinaisia hetkiä kun tuntuu et hevonen vaan liitää eteenpäin koskematta kentän pintaa ja pystyin kerrankin istumaan ravissa hyvin.
Mentiin ohjelma kerran läpi vaikka välillä muutamat kaarteet menivätkin vähän huonosti mutta ei tullut muuten mitään laukalle rikkomisia ja tahdissakin pysyttiin aika kivasti. Onnistuminen <3

Sitten lopuksi laukkoihin. Ensiksi vasemmalle joitakin nostoja ja laukka oli taas kivan tasapainoista, rentoa ja kolmitahtista suurimmaksi osaksi. Suunnan vaihdon jälkeen hyvästä ravista nostoja vaikka vauhtia kertyi hetkitäin liikaa. Otin lopuksi 3 nostoa suoraan peruutuksesta. Nämäkin onnistuvat Ramilta jo aika kivasti vaikka harvemmin niitä edes tehdään. Ensimmäinen nosto ei sujunut niin hyvin vaan otettiin joitakin kiihdytysraveja ennen nostoa jonka jälkeen uusi yritys. Tein ison ympyrän jonka puolessavälissä peruutin ja nostin laukan ja löytyihin sieltä se hyvä hieno laukka! Otin vielä kerran yhden noston ja se oli se paras ehdottomasti! Rami nosti ilman mitään muita askelia suoraan laukan ja se laukka oli enemmän kuin hyvää. Rentoa, tasapainoista ja kolmitahtista ja tämä pieni paketti pysyi kasassa ennen raviin siirtämistä jonka jälkeen kehuja tuli pienelle hevoselle hienosta työstä. Loppuravit mentiin rennosti ilman viritelmää ja Satu nappasi pintelit pois niin päästäisi taas vettä ihmettelemään. Mikäs siellä seistessä kun jalat viilenevät kivasti ja onhan se kiva kahlata. Tallissa vielä pesu, selän hoito ja loimitus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti