lauantai 1. lokakuuta 2011

Ostoksia ja hirvibongausta

Muutaman päivän aikana on sattunut ja tapahtunut vaikka ja mitä.

Torstaina lähdin tallille puolilta päivin kun olin lähdössä käymään siskolla ja samalla reissulla Hööksissä. Kuitenkin ratsastamaan meno venähti kun siivosin Ramin karsinan tallin omistajan avuksi ja sne jälkeen hevonen sisälle puunattavaksi. Rami oli jo heti alussa hirmu säikky eikä rentoutunut kunnolla kertaakaan. Ratsastin vain puoli tuntia ja lopuksi otin nostot molempiin suuntiin jonka jälkeen käytiin kahlaamassa altaassa jossa on vettä jo aika paljon! Pienen taistelun jälkeen Rami meni veteen ja käveli korvat hörössä koko altaan matkan ja kasteli kuskin samalla. Ulos viedessä Rami sitten rykäisi ruohotupsua kohti ja samalla tallasi oikeelle jalalleni jonka jälkeen hypin ja kirosin pienen hetken. Kävely muuttui heti vaikeaksi ja pelkäsin pahinta, että nyt sieltä on murtunut jotain. Autolla oli tuskaista ajaa kotiin ja purin hammasta koko matkan kun kipu oli kova ja jalkaa särki ihan kunnolla. Lähdin kuitenkin Hööksiin ja sisko ajoi Klaukkalasta meidät sitten ostoksille jossa shoppailin hetken. Ramille löysin viininpunaisen kouluhuovan jonka laitan vasta koulukisoihin ja Pontukselle lelun ja alustan ja itselle sukat. Loput tavarat ostin muutamalle kaverille ja rahat katosivat aika mielenkiintoisesti. Tämän jälkeen haettiin subista vähän mussutettavaa ja ajettiin siskolle ja myöhemmin lähdin pimeässä ajelemaan kotiin.

Hööks 18 €
Perjantaina mentiin Sadun ja Pokun kanssa maastoilemaan ilman satulaa. Sää oli aivan ihana; aurinko paistoi ja vaikka tuuli niin tuuli oli lämmintä. Ekana käveltiin baanalla ja käytiin kahlaamassa taas Ramin kanssa. Tielle päästyämme tuli muutamia autoja vastaan ja Rami käyttäytyi ihanan mallikkaasti ja ihanat autoilijat hidastivat (: paitsi yksi... Vastaan tuli peltosuoralla henkilöauto kuomullisen peräkärryn kanssa aika vuahdikkaasti. Satu jo totesi että eikö se tajua hidastaa ja kun ei näkynyt merkkejäkään hidastuksesta vaan auto tuli samaa vauhtia (about 60 km/h) niin nostin käden pystyyn mutta sekään ei tehonnut. Lopulta lähdin kääntämään Ramin persausta keskelle tietä jolloin auto vihdoinkin hidasti ja kiitin heitä, mutta autoilijat katsoivat meitä vihaisesti ja kaasuttivat heti kun pääsivät meistä ohi. Käytiin pitkästä aikaa rauniolenkillä katsomassa hakkuita kuinka paljon puita oli lähtenyt ja ravailtiin pehmeällä tiellä. Päästiin suht perälle ennen yhtä peltoa kunnes Satu sitten sanoi "Tinttu kato tuolla pellossa on hirvi!" Siinä vaiheessa käänsin hevosen ympäri ja sanoin et en jää tänne. Näin kuitenkin hirvestä vilauksen ja kyseessä oli viime vuotinen vasa joka oli kyllä hienossa karvassa. Hirvi loikkasi metsään haistettuaan meidät (onneksi näin ettei hevoset haistaneet hirveä) ja käännyttiin takaisin. Kotiin mentäessä Satu päätti laukata Pokulla metsässä ja Ramikin innostui menemään jänisloikkalaukkaa ja siinä sitten kuskin roikkuessa harjan tyngässä kiinni toivoen ettei tipu. Loppumatkasta ravailtiin aika paljon vähän reippaamminkin ja ihasteltiin raunioita (vanhoja torppia) ja mietittiin millaista elämää niissä on ollut. Baanalla käveltiin vielä hetki ja lopussa Rami kompuroi pahasti ja kävi polvillaan rämpimässä, mutta pääsi ylös.
Kotiin ajaessa mentiin pikkuista hiekkatietä pitkin ja bongattiin pellossa juokseva hirvi joka tuli tietä kohti! Siinä vaiheessa leikin rallikuskia (tuttu tie) ja yritettiin nähdä hirvi läheltä, mutta otus kerkesi katoamaan mettään.


Tänään Rami joutui oikeasti töihin. Sää oli taas mitä ihanin kun aurinko paistoi oikein kunnolla vaikka tuuli olikin kylmää. Aluksi juotin Ramille melassia kun oli pientä nestevajausta huomattavissa ja 10 litraa katosikin nopeasti ämpäristä. Rami oli aika hermostunut kun tallin omistajan mies villoitti tallin seiniä uudestaan, mutta ei pahemmin enään pelännyt kun laitoin tollot korviin. Alkukäynneissä Rami oli ihanan rento ja rauhallinen joten tehtiin pitkät alkukäynnit ja venyteltiin samalla. Koulupiiska oli taas mukana pitämässä omia tassuja vakaina. Alussa tein paljon voltteja ja pysähyksiä kunnes alettiin ravailemaan. Istuin pääosin harjoitusravissa kun jalka ei kestä keventämistä. Välillä karattiin avuilta ja välillä mentiin kuin mikäkin kouluratsukko. Laukat sujuivat enemmän kun hyvin! Rami nosti rauhallisesta temmosta ilman kiihdytyksiä laukat ja laukka tuntui hyvältä. Oikealle otettiin enemmän nostoja kun vasemmalle. Rami oli lopulta sitä mieltä että nyt vaan laukataan ja ravin löytäminen oli lievästi sanottuna haasteellista.
Lopulta mentiin kouluhojelma läpi 3 kertaa. Eniten päänvaivaa tuottaa oikeassa kierroksessa keskiympyrä kun Rami lähtee puolessa välissä laukkaamaan vaikka kevennän. Kun siitä selvittiin ravilla tulikin seuraava haaste; lävistäjä. Tässäkin tarjotaan laukkaa ja näin. Vasen kierros menee hyvin, siirtymiset osuu kohdilleen ja ravi on tahdikasta. Harjoitusravista ei puhuta. Vasemmassa kierroksessa mennään R:ästä S:ään radan poikki ja suuntaa vaihtaessa oikealle Rami tarjoaa taas laukkaa. Ja lävistäjästä ei puhuta kun siiäkin tarjotaan laukkaa ja pituushalkaisijalle tultaessa kaarre venyy ja näin. No lopulta sain jotkut kohdat toimimaan ja toisia kohtia en saanut millään sujumaan. Harjoituksen puutetta tai jotain muuta sanon. Rami oli muuten ihan jees varsinkin laukkoihin olen tyytyväinen. Lopuksi otettiin yksi nosto ja lopetettiin siihen kun hevoselle jäi hyvä fiilis. Tallissa pesin, öljysin kaviot ja hoidin selän ja viskasin ensiksi vohveliloimen kuivaamaan jonka jälkeen yöksi fleecen päälle.


Ja tämän päivän laukkapätkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti