torstai 15. syyskuuta 2011

Viiminen reeni

Viiminen estetreeni vedettiin sateisessa säässä. Kentällä muutamia lammikoita jotka olivat Ramin mielestä peltotavia kun niissä asuu hurjia alligaattoreita. Ja toiseksi lätäkköön voi aivan hyvin hukkua! Oltiin siis tänään tunnilla jossa oli aluksi 4 muuta jonka jälkeen sekaan tuli yksi "myöhästynyt" henkilö.

No mutta asiaan. Aluksi tehtiin pitkät alkuverkat eli alussa teimme jokaiseen kulmaan ympyrät ja pysähdyimme lyhyen sivun keskellä 4 sekunniksi. Pitkät sivut ravattiin jonka jälkeen taas sama homma uudestaan ympyröiden kera. Tehtiin myös kaulajumppaa ympyröiden aikana ja Ramikin oli aika jees! Samat jutut ravissa ja pysähdys vaihdettiin muutamaksi käyntiaskeleeksi. Lisäksi pitkillä sivuilla väistettiin hiukan ravissa jonka jälkeen ympyrä. Rami oli sitä mieltä että nyt kaahataan pää ylhäällä karkuun avuilta kunnes saatiin homma edes hetkeksi pelaamaan. Kyllä huomaa ettei olla tuohon kouluun panostettu pieneen hetkeen köh köh. Vaihdettiin suuntaa samojen harjoitusten kera kunnes taas vaihdettiin suuntaa nyt tuli mukaan laukka. Tehtiin kulmiin ympyrät jonka jälkeen nostettiin laukka pitkälle sivulle. Rami laukkasi aluksi vain vajaaseen puoleenväliin kunnes sain pienen kannustuksen jälkeen laukkaamaan koko pitkän sivun! Ei olla Ramin kanssa mitenkään laukattu suoralla uralla vaan pyöritty paljon ympyröillä. Vasemmassa kierroksessa laukkaaminen olikin hiukan vaikeampaa ja sinne sitten kaahattiin oikein urakalla. Otettiin välikäynnit jonka aikana kaksi muuta ratsukkoa hyppäsivät kaksi kertaa 50 cm rataa kisoja varten reenaten jonka jälkeen kolme ratsukkoa poistui kentältä ja meitä jäi kolme vielä. Yksi oli tämä myöhässä tullut joka ei ole ratsastanut pitkään aikaan sekä meidän lisäksi Minna oman poninsa kanssa. Hypättiin rata yhteensä kolme kertaa.

päivän rata
Rata oli oikeastaan aika helppo. Korkeus oli 60 cm ja muutama pysty oli muutettu portiksi ja laineeksi.
1.  oli portti jonka päällä oli puomi. Rami tuntui ennen estettä siltä että "hah menempäs ohi buah" mutta siinä vaiheessa painoin pohkeet kiinni kylkiin ja ennen estettä karjaisin JAP JAP niin kyllä meni nätisti yli isolla loikalla.
2.  oli okseri jonka kanssa ei mitään ongelmaa. Rami tykkää eniten oksereista ja hyppää ne aina sopivalla ilmavaralla ja harvemmin tiputtelee.
3. olikin sitten pelottava laine jonka päällä puomi. Ramille on aina tuottanut ongelmia laineet mm. viime syksyn kisoissa kielsi sarjan a osalla sen takia kun b osalla oli laine. No ei mitään ongelmaa hiukan pidättelin mutta tultiin liian juureen ja tiputettiin.
4. olikin sarja johon mahtui kaksi laukkaa väliin. Rami yritti hiukan punkea ulospäin ja ei ehtinyt suoristua kunnolla ja tiputti b osan sitten. Ensiksi yritti sujahtaa ohi mutta menikin sitten.
5. okseri. Tälle tuli todella lyhyt tie mutta suoritti esteen ongelmitta.
6. Vinolla linjalla oleva ristikko okseri jonka kanssa ei yllättäen mitään ongelmaa.

Toisella radalla Rami tiputti portin ja sarjan b osan taas. Muuten puhdas rata ja saatiin kaarteet ratsastettua paremmin. Sarjalta okserille mentäessä olin tyytyväinen kaarteeseen; hevonen tasapainossa ja kaarre oli pyöreä. Kolmas rata jatkettiin heti perään ja taas portti tipahti. Ja eikun uudestaan portille ja vähän maiskutusta ennen niin ei tiputtanut. Sarjan b osan taas tiputti joten uudelleen sarjalle ja nyt vähän kannustusta niin ei mitään vaikka sarjan a osa tippui kuskin jäädessä suuhun kiinni. Samoin laine alkoi luonnistumaan kun saartiin kaarre kuntoon ja vähän kannustusta. Tuli hyvä pyöreä hyppy josta olin tyytyväinen! Rami väsähti radan puolessa välissä, mutta jaksoi kuitenkin yrittää ja kuitenkaan hyppykuntoa ei ole oikeastaan kunnolla kun ollaan vähän hypätty. Loppuravit pitkin ohjin ja käynnit päälle jonka jälkeen lämpimään suihkuun, loimi päälle ja selän ja jalkojen hoito.

Seuraavat päivät ovatkin sitten vähän kevyempiä tai sitten käyn vähän maastossa laukkailemassa huomenna niin saadaan taas paikkoja avattua ja turhaa energiaa pois niin ei jaksa säheltää kisoissa. Ja jos vaikka saisin housut pestyä ennen sitä. Tänään jouduin kiskomaan jalkaan varmaan 5 vuotta vanhat housut joissa on haarus rikki krhöm.. Taidan tarvita uudet housut jossakin vaiheessa? Taidan omistaa jopa yhdet ehjät enään jotka ovat kuitenkin liian isot, kaikki muut ovat rikki.

Ja tässä on sitten viime syksyn rata! Järkyttävän näköistä TIEDÄN, hävettää tuo meno taas. Rami otti kimmokkeen verkassa kun aidan vieressä oli lastenrattaat ja sateenvarjo aukaistiin jonka jälkeen sitten olikin vähän epämiellyttävä ratsastaa. Tässä on vielä myös meidän vanha ahdas satula ja hevosella taas kipeä selkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti