torstai 15. syyskuuta 2011

Taitolajina eksyminen

Postauksia on tullut raapusteltua 60 ja lukijoita on kertynyt jo 23 joten ISO kiitos tästä!
Postauksesta tulee normaali kuvaton kun ei oikein inspannut ottaa kameraa mukaan tänään.

Mutta tosiaan kävin päivällä äidin kanssa ostoksilla ja ostettiin Ramille nyt uusi toppaloimi, riimu sekä arnikaa kun edellinen pullo oli jo lähes tyhjä. Riimu on suloinen "monivärinen" jossa on vaaleat karvapehmusteet niskassa ja turvassa. Talvea ajatellen aika ihana hevosellekin kun ei solki kylmää nenua.

Ekana oli tarkoitus mennä kentälleä tän hirveän kelin takia, mutta päädyttiin Sadun kanssa lähteä maastoon sitten hillumaan. Pari hirvikärpästä hyökkäsi kimppuun, mutta sen jälkeen sai olla ihmeen rauhassa!
Ramikin oli ihan täpinöissään, mutta ravasi tosi rauhallisesti pätkät. Lähdettiin sitten metsälenkille ja yritettiin mahdollisimman paljon ravailla ja tutkailtiin myös luontoa sienien varalta joita löytyikin vaikka kuinka paljon!
Siinä sitten kun oltiin ravailtu jonkun aikaa alkoi tihkuttamaan jonka jälkeen sitten tulikin pieni sadekuuro joka hellitti hetkeksi. Lähdettiin kuitenkin pidemmän reitin kautta ja lasketeltiin vähän reippaampaa ravia paikoitellen kunnes tuli pehmeää ja käveltiin. Samalla ihasteltiin ihanaa luontoa ja päätettiin seuraavalla kerralla ottaa pokkari mukaan niin saa hyviä kuvia!

Oltiin jo lähes "perillä" tutulla alueella kunnes lähdimmekin ratsastamaa väärään suuntaan. Maasto näyttikin vähän oudolta mutta jatkettiin matkaa tyytyväisinä puhellen niitä näitä. Lopulta päädyttiin jollekin metsätielle ja totesin "ompa hyvä laukkasuora" ja sehän pätkä sitten laukattiin. Poku menee aina ekana ja Rami tulee vasta perässä ja sekös vasta herraa harmittaa. Siinä vaiheessa steppaillaan ja ollana lähdössä lentoon. Laukkaa nostaessa sitten toinen jalustin katosi jalasta ja siinä reippaassa laukassa yritin hapuilla jalustinta joka onneksi päätyi takaisin jalkaan ja jatkoin turvallisesti matkaa.
Lopulta tajuttiin missä ollaan! Oltiin kerran aikaisemmin käyty tällä alueella ja naurettiin hetki tätä meidän harhaan ratsastusta. Siinä vaiheessa sade yltyi ja kastuttiin niin totaalisesti. Ravattiin tietä pitkin ja mäkeen otettiin sitten laukka.
Mäestä päästyämme jatkoimme kartanon luo kunnes kohtasimme hevoslauman; nuoria issikkaoreja! Vanhimmat jotain 2-3 vuotiaita ja yksi vuoden ikäinenkin näkyi joukossa olevan. Mahdottoman suloisia otuksia <3
Laukattiin vielä yksi peltosuora Poku ekana ja Ramin kanssa odottelin ja pyöritin paikallaan kunnes ruuna sai luvan lähteä ja sitten mentiin kovaa! Lasketin pätkän niin reippaasti kun hevonen vaan kulkee ja se tunne oli aivan mahtava! Ramikin oli tyytyväinen ja oli sitä mieltä että voitaisi jatkaa ihan huoletta. Reissu oli enemmän kuin onnistunut eikä se sadekaan sitten haitannut loppupeleissä.

Huomenna sitten tiedossa tunti aloittelijoiden seassa ja katsotaan mitä siinä käy. Eli treenataan vielä ennen kisoja porttia ja lainetta sekä rataa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti