maanantai 26. syyskuuta 2011

Vain harjoitus tekee mestarin

© Sebastian H.
Hupsista 6 päivää ottanut ja vierähtänyt eikä yhtäkään postausta ole ollut. Nyt sitten päätin ahkeroida ja keksiä jotain selitettävää.

Torstaina käytiin tunnilla riehumassa oikein urakalla. Rami oli sitä mieltä et nyt pelätään kaikkea ja kaahaillaan pää ylhäällä avuilta karkuun. Tehtiin ympyröitä, pysähdyksiä ja paljon muuta. Ravissa tahti oli pahasti kateissa ja välillä kun se saatiin kaivettua esiin se päätti taas tehdä katoamistempun. Laukat eivät menneet sen paremmin tai oikealle nousi kivasti kun piti laukata suoralla. Rami sanoi et hyi lätäkössä joutuu kulkemaan ja päätti sitten kiertää aitaa hipoen lätäköt. Varsin mukavaa sanoisinko näin?

Perjantaista sunnuntaihin Raimoskalla oli vapaata omien töiden takia enkä jaksanut tallille raahautua kun heräsin 5.30 joka aamu ja kotiin tulin ekan kerran 9-10 aikoihin ja lähdin ajelemaan töihin taas kolmen pintaan ja kuudelta olin kotosalla suunnilleen. Sunnuntai ilta venähti pahasti kahvitellessa ja kiitos korttia väsätessä (oikeastaan avustin) kunnes kello näytti yli yhdeksää.

Tänään päädyttiin tunnille kolmen aloittelijan kanssa kun aikaisempi tunti oli täynnä. Ramilla oli tallissa hirveä halipula ja piti koko ajan haistella ja töniä. Olin ahkera ja käärin pintelit etusiin jonka jälkeen eksyttiin kentälle. Alkukäynneissä Rami oli tosi kivan tuntunen. Alussa tehtiin A:han ja C.hen voltit ja pitkillä sivuilla ravia jonka menin harjoitusravissa. Ramilla kaahaus päällä ja aloin sitten pelkästään pohkeella ratsastaa hevosta alas. Ihme ja kumma Rami ravasi jo heti alusta lähtien tosi tahdikkaasti! Pää katosi välillä kilometrin päähän ja välillä saatiin tulemaan lähemmäs kuolainta ja välillä kadottiin. Vasemmalle hevonen tuntui paremmalta kun oon ite kiero oikealle joten en pysty keventämään oikein ja korjailen koko ajan omaa asentoa ja häiritsen hevosta samalla. Ravissa tehtiin ympyröitä ja paljon voltteja ja loivaa väistöä ja myöhemmin pitkillä sivuilla siirtymiset käyntiin. Lopuksi otettiin laukkoja ympyröillä. Rami nosti tosi kivasti vaikka vähän katosikin asennosta, mutta nosti nätisti ja laukkasi pari hyvää askelta jonka jälkeen hyvä tahdikas ravi ainakin useinmiten. Laukka oli kuitenkin tasapainoista ja nosti ihan hyvästä ravista vaikka pari kertaa otti reippaampien askeleiden kautta.

Lopussa Rami kävi jo lievästi ylikierroksilla ja vasemmalle saatiin vielä hyvät laukat jonka jälkeen hyvän ravin ratsastusta. Olin itse todella tyytyväinen jo senkin takia ettei Raimoska sinkoillut vapaapäivien jälkeen! Selkäkin tuntui hyvältä enkä löytynyt kipeitä kohtia (: Opettaja oli myös tyytyväinen ja kisoja ajatellen pyrin saamaan hevosen kulkemaan tahdikkaasti ja rennosti ja ratsastaa hyvät tiet ym.
Eikä tässä vielä mitään! Loppukäyntien aikana sain yhdeltä tunnin katsojalta mieltä lämmittävää palautetta joka myös huvitti omalla tavallaan! "Ratsastin yhtä siististi kuin Kyra Kyrklund! Vaikka en hevosista mitään ymmärrä, mutta en kyllä kertaakaan nähny et oisit tehny mitään liikkeitä mutta sait hevosen kulkemaan noin upeasti! Ja lisäksi kun on musta hevonen niin näyttää upealta." Jotenkin näin kommentit menivät ja pakko vain hymyillä ja kiitellä.

Niin ja ilmottauduin tallin omiin mestaruuksiin I luokkaan eli raviohjelma mennään. Kummankin ekat koulukisat enkä odota mitään palkintosijaa kun vastassa on 10 muuta ratsukkoa kunhan menee edes suht kivasti ja hevonen pysyisi rentona eikä kuski mokailisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti