tiistai 20. syyskuuta 2011

Palautumista ja tunnustuksia


Heissan taas! Kuski on ollut lievästi sanottua tyytyväinen sunnuntain jälkeen ja maanantai meni hymyillessä kun mentiin tunnille. Keli oli melkein mitä ihanin; hirveä tuuli ja vettä tihutti jatkuvasti joten luvassa olisi lennokas tunti. Ramille laitoi fleecevuorellisen selkäloimen joka pysyi koko tunnin ajan selässä pitämässä herran lämpimänä.
Heti alussa Ramia jännitti kun puskat heiluivat suuntaan ja toiseen ja olivat muutkin ponit vähän jännittyneessä tilassa. Otin koulupiiskan mukaan ja heti kun kerättiin ohjat laitoin raipan peukalon alle pitämään käsiä vakaana. Alussa tehtiin voltit kulmiin ja keskellä lyhyttä sivua pysähdys ja pitkällä sivulla loivaa väistöä. Rami oil tosi kiva kun omat käteni pysyivät vakaina, asettui vaikka pari kertaa karkasi kun joku puska heilui mukamas liikaa. Sitten otettiin ravia pitkillä sivuilla ja myöhemmin kuvioon tuli taas väistöt. Rami toimi ihan kivasti vaikka ravissa karkaili avulta, mutta sitten vaan jalat tiiviimmin ympärille niin pim hevonen oli loistava!
Tehtiin Ramin kanssa paljon voltteja niin ei pääse kuumumaan ja karkaamaan niin helposti ja hevonen väläytteli upeita pätkiä.
Laukat otettiin pitkille sivuille kulmavoltin jälkeen. Pari kertaa sai vähän reippaammin pyytää, mutta laukka oli todella hyvän tuntuista. Rauhallista ja osittain kolmitahtista ja siirtymässä rauhottui pian ravissa pelkällä jalkojen pitämisellä ympärillä. Vasemmassa kierroksessa oli laukassa ongelmia. Ramin kanssa kun ollaan laukattu vasempaan vain ympyröillä ja aina ollut huonompi suunta tuli sellaista kaahausmeininkiä. Tässäkään tilanteessa en ottanut piiskaa peukaloiden alta pois vaan yritin siinä sitten rauhoitella hevosta. Loppuvaiheessa herra kävi sen verran kuumana ettei meinannut raville päästä vaan vaihteistossa oli peitsi tai laukka. Loppukäynnit käveltiin baanalla jonka jälkeen mentiin lämpimään suihkuun ja loimi päälle.

Tänään tarkoituksena oli tehdä jotain Ramin kanssa ja tarhalle kävellessä Ramilla olikin vasemmassa takasessa turvotusta ja samoin etusissa. Joten naru käteen ja vaihdettiin naruriimu tallissa jonka jälkeen taluttelemaan pitkästä aikaa! Rami oli hämillään hetken että hei mitäs nyt kunnes tajusi. Tehtiin alkuaikoina vähintään pari kertaa viikossa taluttelulenkki ja nyt se onkin sitten jäänyt. Rami söi onnellisena tien viereltä heinää ja välillä vähän juostiin ja sitten taas ihmeteltiin maailmaa ja bongailtiin sieniä. Ja tottakai kuvailtiin vähäsen!


Sitten Kaktu päätti tehdä kepposen ja joudun tunnustamaan 10 asiaa. :D

1. Suosikkiväri: Niitä on aika monta noo liila, pinkki ja lime on kivoja
2. Suosikkieläin: kaikki (: okei hevonen, koira, kissa ja chinchilla
3. Suosikkinumero: ömh :D en keksi
4. Suosikki alkoholiton juoma: MAITO!
5. Facebook vai Twitter: Facebook kun en oo koskaan twitteriin tutustunu
6. Intohimosi: ratsastus ja kuvaaminen
7. Saada vai antaa lahja: molemmat. Jos saa itse se on kiva mutta on antaminenki kivaa (:
8. Suosikkikuvio: eipä oikeastaan ole-
9. Suosikkiviikonpäivä: perjantai 
10. Suosikkikukka: akileija on nätti ja väriminttu
 


näkymä tieltä jossa käppäiltiin

 

4 kommenttia:

  1. Eikä, ihana riimu!! Make vaatii samanlaisen:)

    VastaaPoista
  2. Hih jeps :D tarttui alkuvuodesta?? mukaan Lahdesta kympillä :D myyjälle naureskelin että nyt nolataan ruuna oikein kunnolla

    VastaaPoista
  3. tosimiehet käyttää pinkkiä♥

    VastaaPoista
  4. todellakin :D oikeen tosiäijät

    VastaaPoista