tiistai 6. syyskuuta 2011

Kuunteluoppilaana

Edellisessä postauksessa kerroinkin jo että olin sunnuntaina Pia Varjosen tallilla avoimissa ovissa kuvaajan roolissa. Päivän ohjelmaan kuului estevalmennusdemo, kouluvalmennusdemo, pilatesratsastusdemo sekä kaksi kouluratsastus näytöstä joista toisessa ratsasti itse tallin omistaja upealla hevosellaan näyttäen ja selostaen alkuverkoista lähtien .
Estevalmennusdemosta sain hiukan irti ja mitä kameran takaa välillä ehti vilkaista kahta ratsukkoa jotka menivät aluksi puomiharjoittelua jonka jälkeen hypättiin. Toinen hevonen muistutti Ramia kuumuudeltaan ja sain muutamia ideoita ratsastukseen. Mietin jo maanantain tunnilla tätä valmennusta joka oli ja jossain takaraivossa muistin "käden lukitseminen on rangaistus hevoselle" joka on ollut ongelmani varsinkin kisoissa. Nyt muistin tunnilla sitten myödätä vaikkakin liioitellusti mutta annoin hevoselle ainakin sen tilan.

Välissä oli kuumakengitysnäytös jonka jälkeen oli kouluvalmennusdemo jossa näytettiin kolme aivan erilaista hevosta jotka olivat eri tasoisia. Tästä sain myös yhden idean ja kokeilunaiheen omaan ratsastukseen. Koulupiista peukaloiden alle ratsastaessa. Tällöin nyrkit pysyvät pystyssä ja myös samassa kohdassa aikalailla. Oma ongelmani on se usein, että siirrän nyrkit lähes vierekkäin ja tämän avulla voisin vähän keskittyä käsiini. Pitääkin kokeilla!


Pilatesratsastus avasi silmäni. Malliratsukon tunnenkin ja tajusin asioita. Omistan samanlaisia ongelmia kun kys. ratsastaja joka on ratsastanut ravureilla todella todella pitkään ja omistaa nykyään upean pv tamman. Miten pieni oman asennon muutos voikaan vaikuttaa hevoseen niin paljon! Harkitsin vahvasti jos kävisin kerran tai pari pilatestunnilla korjauttamassa omaa asentoa jonka jälkeen asiat voisivat helpottua ja olisihan se reilumpaa hevostakin kohtaan.

Vielä loppua kohden Pia itse ratsasti todella upealla FWB ruunallaan Masilla. Pia selosti koko ajan mitä tekee ja minkä takia ja mitä lihaksia hevonen joutuu käyttämään missäkin asiassa. Ratsastus oli upeaa katsottavaa ja valaisi myös itseäni mitä pitää huomioida treenatessa sekä paljon muuta. Sain ehkä tästä demosta eniten irti ja kotiin ajaessa mietin mitä teen seuraavalla ratsastuskeralla ja mihin kiinnitän huomiota.

Tähän lopuksi ostin vielä Syvemmälle Satulaan kirjan. Useampi kaverini on kehunut kirjaa ja päätin ostaa kirjan sen takia jos saisin tajuaisin uusia asioita ratsastuksen suhteen. Haluan kehittyä ja haluan kehittää hevosta ja meitä yhdessä ja jos kirjasta löytäisin jotakin hyviä juttuja (joita varmasti on iso liuta) pystyn hyödyntämään niitä myös omassa ratsastuksessa. Ajattelin heti huomenna kokeilla muutamia asioita ja katsoa miten se vaikuttaa ratsastukseen. 

Päivä oli todella antoisa ja sain päivästä todella paljon irti ja tajusin liudan uusia asioita! Harmi kun en ehtinyt tarkemmin tutustua kirppiksen antimiin, mutta ensi vuonna sitten tutustun kirppiskojuun paremmin.  

                                 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti