keskiviikko 31. elokuuta 2011

Kraniohoito ja akupunktio

Ramin selän kanssa on ollut paljon ongelmia ja pikkulinnut lauloivat henkilöstä joka tekee akupunktio hoitoja hevosille tässä Mäntsälässä. Joten soitin maanantaina kyseiselle henkilölle ja sain jo keskiviikoksi ajan kello 15.00.

Rami seistä möllötti suht rauhassa käytävällä kun hieroja sitten tutustui Ramiin ja otettiin tarvittavat tiedot ylös. Tämän jälkeen hierottiin kevyesti läpi jonka jälkeen pisteltiin neuloja pitkin hevosta. No ei sentäs niitä taidettiin laittaa 7 kappaletta joista kaksi tule vuohiskuopan alueelle ja siitä Rami ei tykänny hirveästi. Neulojen antaesa vaikutta joku 20 minuuttia oli kraniosakraalihoidon aika. Takaa löytyi jonkunlainen tukos sekä selässä oli hermo puristuksissa ja vasen puoli selvästi kipeämpi. Hevonen rentoutui ja seisoi silmät puoliummessa niin rauhassa kun tämä hevonen voi vaan seistä joka oli kiva nähdä.
Lopuksi tehtiin vielä töitä selän kanssa mm. paljon hierontaa ja hieroja löysi hyvän kohdan Ramilta joka teki selvästi hyvää. Hevonen käänsä takaosaansa hierojaa kohti kun hierottiin takaa ja oli niin onnellisen näköinen.

Sain lisäksi kotihoitovinkkejä mitä kannattaa tehdä joka reenin jälkeen. Yhtä näistä olen jo tehnyt eli tämä hännässä roikkuminen venyttää selkää. Lisäksi kaksi uutta vinkkiä joilla hevonen saadaan köyristämään selkäänsä. Eli tökitään hevosta kynsillä mahan alta suunnilleen keskikohdasta niin että hevonen tosiaan köyristää selkäänsä. Sen jälkeen mennään taaksen, laitetaan kummatkin kädet hevosen pepulle ja kynsillä vedetään silleen "rapsutusmaisesti" ja saa painaa ihan jonkun verran ja tämäkin saa aikaan hevosessa sen, että selkä köyristyy. Hoitojen jälkeen sai vohveliloimen päälle ja sai jäädä sisälle yöksi. Huomenna tehdään varmaan jotain maastakäsin juttuja tai mennään ilman satulaa pelkkää käyntiä.

Seuraavalla kerralla onkin pelkkä hieronta luvassa kun akupunktio ja hieronta on aika "rankka" yhdistelmä. Pitää soitella taas aikoja sitten (: Ei kaduta yhtään vaikka nielasee rahaa kunhan Rami voi hyvin niin voin itsekin hyvin kun tiedän, että hevosella ei ole niitä jumeja joka paikassa.

Ja yllätyin kun koneelle eksyin että blogilla on 20 lukijaa! Olin noin 99 % varma ettei tämä loki saa enempää kuin 5 lukijaa mutta toisin kävi. Tämän kunniaksi aivan näinä päivinä tulee erikoispostaus jonka te lukijat saitte äänestää. Tällä hetkellä eniten ääniä on tullut entiset projektini kohdalle, mutta aikaa on vielä 8 tuntia äänestellä joten katsotaan miten käy.

2 kommenttia:

  1. heippa, utelisin että paljonko tuo hoito maksoi?:)Hepallani on myös selkä ongelmia, osa syynä voi tietenkin olla hieman notkoselkä.

    VastaaPoista
  2. heissan eli meillä tuo hoito maksoi 50 euroa + matkakulut ja hintaa kertyi yht. 70 euroa.

    VastaaPoista