perjantai 22. huhtikuuta 2016

kiirettä pukkaa

Moikka porukka! Huh huh mihin lähes kolme viikkoa on vierähtänyt? Viime postauksen jälkeen pääsin yllättäen töihin ja kun päivät kestävät viiteen, tulen kotiin ja lähden tekemään tallihomma ja liikuttamaan hevosia niin päivät venyvät väkisinkin myöhäisiksi ja kun pääsen lopulta sisään kaadun suihkun jälkeen sohvalle ja nukahdan siihen. Lisäksi kelit eivät ole ihan hirveästi suosineet, huonoimpina pävinä hevoset jäävät liikuttamatta kun ei innosta lähteä kastelemaan itseään tuonne juuri kun olisi paranemassa flunssasta.

Poitsuille ei kuulu ihmeempää, maastoilua ja kentällä pyörimistä sekä ajoa ja Ramin kanssa oltiin Pinjan estevalkussa viikko sitten mikä meni tosi hyvin loppupeleissä! Tehtiin simppeleitä tehtäviä, lävistäjillä ja ihan pitkillä sivuilla loikittiin linjoja sekä sarjoja ja näin pois päin. Rami oli super hyvän tuntuinen, varmasti hyppäsi esteet jokusen tiputuksen kanssa, mutta se ei haittaa. :)

Edellisenä päivänä oltiin satuloita sovittamassa, mutta onneksemme oma koulupenkki sai jäädä! Atte oli ihan super mukava, juteltiin niitä näitä ja kerroin ongelmastamme. Mattoa ei saatu satulan alle kun maneesi oli pois käytöstä, mutta sillähän vaan katsotaan puristaako satula "kiukkulihasta" (eli sään viereistä lihasta) mistä lähtee hermoja pitkin hevosta. No painoihan se kun penkki oli aivan päin prinkkalaa, keikkasi vahvasti eteen mikä selittää sen että kevennän päin mettää ja hevonen on huonon tuntuinen ja etupainoinen. Laitettiin pieni korjaava pala eteen ja heti alkoi liikettä irtoamaan ja Atte kehuikin Ramia että liikkuu entiseksi juoksijaksi tosi hyvin! Kokeilin pari muutakin satulaa, mutta oma satula istui kuitenkin parhaiten Ramille. Leveys on juuri hyvä, mutta pienen muokkauksen kautta saatiin satula istuvaksi. Ihanaa päästä treenaamaan!

Sepolla olen nyt ajanut ajogramaanin kanssa pitkää lenkkiä, ihana vekotin kun hevonen on niin pehmeä ajaa! Maastossa ollaan käyty kiipeilemässä ja lisäksi juoksutettu liinassa sekä vapaana. Monipuolisuus kunniaan ;).

Tänään istuin laserkurssilla eli nyt saan hoitaa hevosia laser laitteella! Katsoin jo piruuttani laitteiden hintoja, halvin on 400 euroa ja kalleimmat 8000 euroa, taidan ostaa tuon halvemman ja aloittaa sillä. Laser on mielenkiintoinen laite, sillä saa tehtyä ja hoidettua hevosta yllättävän monipuolisesti. Samalla voisin hoitaa vähän itseäni kun on tuota vaivaa sen verran paljon.

Äh tulipa taas pikainen päivitys ilman kuvia, pahoitteluni! Yritetään palailla paremmalla ajalla kuvien kera.

2 kommenttia:

  1. Joku hevostuttu meinas, ettei sillä halvalla tee mitään, mutta onhan niillä kyllä hintaa o.O
    Tuo laserhomma on aika suosittua, täälläkin vasta yksi hevoshieroja laittoi sellaisen!

    VastaaPoista
  2. Yhdellä kurssilaisella oli tuo halvin ja kertoi sen kyllä pelittävän kivasti vaikka sen kanssa meneekin enemmän aikaa kuin isomman kanssa menisi :) sain tarjouksen yhdestä käytetystä, mutta ei vaan oo varaa irrottaa kolmea tonnia !

    VastaaPoista