torstai 20. helmikuuta 2014

voihan räkä!

Heissan täältä ruudun takaa! Empä ole taas kerennyt kirjoittelemaan, muka ei löydy aikaa tai inspistä kiivetä yläkertaan päivittelemään. Oon ollu kohta viikon ihan kiitettävässä flunssassa, pirun tukkonen, kurkku kipeänä ja yskinyt vatsalihakset kipeiksi. Yöt ovat menneet nippa nappa hengissä pysyen, yleensä köhissyt yön aikana tai ollut niin tukkoinen että on ollut pakko herätä. Tämän takia Ramikaan ei ole liikkunut perjantain jälkeen, haluan parantua kokonaan ettei pamahda mitään jälkitauteja. Ja pitäähän työkuntoisenakin pysyä jotenkin kun ensi viikolla on 6 päivää töitä putkeen, jes!


Viime viikolla Rami liikkui mitä kerkesi ja miten kykenin liikuttamaan. Maanantaina menin todella pitkätä aikaa pelkällä riimulla ilman satulaa pellossa. Pari säpsymistä, mutta muuten Rami pyöristyi hyvin alla kun en päässyt säätämään liikaa edestä mikä tuppaa olemaan paha tapa. Hieno mies kyllä on!

Tiistaina oli pitkästä aikaa valmennuksen vuoro ja meitä oli kaksi ratsukkoa tunnilla. Ensiksi tehtiin ihan loivaa kiemuraa niin että saatiin notkisteltua hevosia oikein kunnolla jonka jälkeen Ramin kanssa saatiin tehtäväksi tehdä tiukemmat tiet. Kun homma alkoi sujumaan tehtävä pysyi muuten samana, mutta loiva kiemura muuttui väistöksi. Tsiisus miten voinkin jännittää jotain niinkin yksinkertaista asiaa kun pohkeenväistö? Hei c'moooon! Väistöt ei ole mun vahvuus, takaosakäännöskin on helpompi kun väistö mukamas. Ramiki on vielä sellainen joka tuppaa jännittymään pienestäkin asiasta ja nyt oli tarkoituksena saada rentoja väistöjä eikä mitään sähellystä johonkin suuntaan. Hmmm? Jos vaikka itse muistaisi hengittää, onneksi valmentaja sai kuskin rentoutumaan vähän naurattamalla joten väistöt lähtivät sujumaan yllättävän kivasti. Riitti että Rami otti 2 rentoa askelta eikä lähdetty vaatimaan mitään suurempaa. Ensin väistö sisälle jonka jälkeen suoristus ja takaisin uralle. Vasen kierros on selkeästi meille vaikeampi kierros eikä asiaa helpota se, että koulupenkki keikkuu selässä minkä kerkiää. Raivostuttavaa!

Tehtävä muutettiin lopuksi kahdeksikoksi eli ympyrä, suoristus keskellä jonka jälkeen toiseen suuntaan ympyrä. Ympyröillä tehtiin vielä väistöä saman tavoitteen kanssa eli rentous säilyy. Vasenta kierrosta hinkutettiin lopussa ja kun saatiin hyvät väistöt niin jatkettiin koko uralla loppuraveja. Rami oli jo tuossa vaiheessa kerännyt kierroksia joten siinä vaiheessa tarjosi piaffesta lähtien kaikkea mahdollista. Loppujen lopuksi sainkin ratsastettua ruunan rennoksi eteen-alas. Valmennus oli todella kevyt ja vahvasti käyntipainotteinen mikä oli toisaalta hyvä. Valmentaja kehui Ramia kuinka se on rauhoittunut viime näkemästä ja paljon notkeampi mitä viimeksi. Esittää todella hienoja ravipätkiä ja pysyi kohtuullisesti nahoissaan. Hahaha :D Välillä Vermon ravisuora aukesi jonka jälkeen mentiin hetki nätisti ja sitten taas. Ihana hevonen.

kesää ootellessa!
Keskiviikkona meillä olikin kengitys, uusi kengittäjä tiedossa. Kengittäjä ihasteli Ramia hetken (itsellä myös ollut lv) ja kehui todella kiltiksi kengitettäväksi vaikka kengityksessä meni aikaa. Ramilta lyhennettiin etukavioita reippaasti koska ne olivat niin pitkät, höpöteltiin samalla niitä näitä kengittäjän kanssa ja kyselin mm. rolleri mahdollisuutta. Eläinlääkäri on suositellut Ramille taakse rolleria jos sillä saataisiin takapään ongelmat pois. Tämän kengittäjän todellakin pidän meillä! Rami on liikkunut kengityksen jälkeen todella hyvin, kompurointi on jäänyt kokonaan pois ja takominen vähentynyt. Ruuna sai vapaan kun meillä oli Pontsan kanssa vielä akupuntktio hoito kengityksen jälkeen.

Torstaina päätin kokeilla uuden joustottoman kouluvyön. Pyöreä runkoiselle hevoselle joustovyö ei ole kuulemma paras mahdollinen, joten kokeillaan joustotonta versiota. Omaan makuun satula ei keikkunut niin paljonkaan, pystyin hyvin ravailemaan ympyröitä ilman että tarvi suoristaa sen jälkeen satulaa. Mentiin paljon käyntiä sekä keventelin ravissa ihan eteen-alas meiningillä, pari kertaa kokosin ylemmäs jonka jälkeen taas sai venyttää alas.

Perjantaina pyörittelin Ramia liinassa sivuohjien kanssa, ihan käyntiä sekä ravia tällä kertaa, koska lauantaina ruunalla olisi taas vapaa. Rami toimi kivasti liinan päässä, sivuohjat oli viritetty loimivyön kanssa kun laiskuuttani en jaksanut viskata satulaa selkään eikä juoksutusvyö ollut edes mukana.

Lauantaina kävin ennen töihin menoa heittämässä hevoset ulos ja töiden jälkeen kävin siivoamassa tallin jonka jälkeen suuntasin oman kullan kainaloon. Pikkuinen väsymys kun pääsin perille ja en ollut kerennyt koko päivänä syömään joten suunnattiin syömään kiinalaiseen, nams! Kotona olin puoli neljä kun lupasin mennä aamulla tekemään tallin. Kolme ja puoli tuntia unta, ei paha? Vähän väsytti ja varsinkin kun flunssa alkoi nostamaan päätään siinä vaiheessa enemmän. Tallin jälkeen kaaduin sohvalle, peitto päälle ja torkkumista. Herätessä ensiksi lämmintä juotavaa pari kuppia, koomailua ja lisää juotavaa.

Nyt voisin jatkaa siivoilua, lupaan räpsiä heti kuvia kun saan tän pienen yksiön johonkin kondikseen! Lauantaina olisi tarkoitus kasata sänky tänne niin eipähän tarvitse enään nukkua sen jälkeen sohvalla. Huomenna suuntaan töiden jälkeen hemmoteltavaksi, sitä nyt kaipaakin vaikka muistutan varmaan enemmän raatoa kun ihmistä tällä hetkellä! :D Palaillaan kun tulee jotain kerrottavaa! Yksi erikoispostaus odottaa julkaisua sekä viime hetken viimeistelyä, yksi on työn alla.

4 kommenttia: