sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

ainakin voit edes yrittää

Tilanne näyttää paljon valoisammalta ja nyt on aikaa vähän raapustella kuulumisia. Rami on lähtenyt paranemaan todella hyvin ja oikeastaan päässä on enään ollut vähän karvattomia kohtia, mutta nekin paranevat hyvää vauhtia. Rami on virkistynyt todella paljon siitä mitä se oli ja se on taas ihana sama ADHD otus. Loma teki ruunalle jälleen kerran hyvää, ratsastettavuus on parantunut huimasti ja motivaatio työhön on kohdillaan. Oikeestaan aloin kirjoittamaan tätä postausta viikolla, eilen jatkoin ja tänään pyyhin suurimman osan pois ettei tule kilometrin mittaista jaarittelua.

Maanataina Ramin ihotulokset tulivat patalogilta ja eläinlääkäri sitten soitteli asiasta ja suomensi pääkohdat. Eli siis tulehdus oli kyseessä vaikka patalogi heitti myös ilmoille allergian, mutta tuloksien mukaan koepaloissa ei ollut mitään allergiaan viittaavaa, tulehdusta vain. Aiheuttajaa ei tiedetä eikä sitä saada selville, mutta se riittää että saatiin tietää mikä oli? Verikokeen ajoin vielä viemään illalla ja sain tuloksen puolen tunnin päästä ja verikoe oli ok eli antibiootin sai lopettaa ja palata normaaliin liikutukseen.

Ramin kanssa ollaan nyt käyty maastoilemassa, yksi kouluvalmennus, kävelypäivä sekä tänään työstin hetken kentällä. Valmennus meni todella hyvin, otettiin kevyesti hevosta ajatellen. Koko homma aloitettiin venyttelyllä käynnissä sekä ravissa, saatiin hevonen täysin auki ja Rami tuntui hyvältä ratsastaa. Pääosin tehtiin käynnissä töitä, vähän ravia ja vähän laukkaa kumpaankin suuntaan. Rami esitti täysin puhdasta kolmitahtista laukkaa oikeaan kierrokseen, vasempaan ei ollut niin puhdasta. Valmentaja hämmästeli että johan on kun entinen juoksija ja lämpönen esittää puhdasta kolmitahtista. Laukkailujen jälkeen Rami sai jälleen kävellä, hetki ravia jonka jälkeen takaisin käyntityöskentelyyn. Valmentajakin kävi Ramin selässä vähän opettamassa takaosakäännöstä. Rami tarjosi kaikkea mahdollista kun oli uusi asia, mutta kyllä valmentaja Ramin sai menemään. Ei lähtenyt vaatimaan täydellisyyttä vaan että polki edes kunnolla alleen. Loppukäynnit mentiin osittain selästä ja lopun ajasta talutin ruunaa. Hieno mies se on.

Tänään mentiin alle tunti hiostavan ilman takia. Rami sai paljon kävelyjaksoja enkä vaatinut mitään ihmeellistä kunhan oli rento ja kuunteli. Vaikka muuten kaviokaveri oli viimisen päälle säpsy, kaikki oli jännittävää ja välillä sinkoiltiin sinne ja tänne. Laukkaa otettiin vähäsen, oikealle laukkasi jälleen puhdasta kolmitahtista, vasempaan ei ollut puhdasta, mutta läheltä liippasi. Huomasin heti jos en pääse istumaan tarpeeksi tiiviisti satulaan, laukka ei ole puhdasta ja kun saan itseni tyyliin liimattua penkkiin kiinni Ramikin muuttuu alla ihan toiseksi hevoseksi.

Rami on nyt saanut uuden laidunkaverin, edellinen tyttöystävä kun lähti perjantaina takaisin kotitallilleen niin sovitettiin sitten Rami ja tallin omistajan tamma yhteen ja ovat kyllä niin suloinen pari tui tui. Aluksi juoksentelivat ympäriinsä (siis Rami enemmänkin) tamma ihan ihmeissään mikä tuolla kaverilla on kun kaahaa joka suuntaan. Rami jäi juoksentelemaan vielä tamman mentyä sisään, esitteli paraatiraviaan häntä tötteröllä ja kaikenmaailman liukupysähdykset ym. tuli nähtyä. Seuraavana päivänä olivat syöneet kylki kyljessä eli eipä tuossa mitään ongelmaa ole. Pitää yrittää räpsiä kuvia kyyhkyläisistä :D Muutama erikoispostaus idea löytyy kunhan saan aikaiseksi kirjoittaa ne. Palaillaan !

laukkaa ratsureima, 2009

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti