maanantai 12. syyskuuta 2011

Hammaslääkäri

Ramilla oli tänään kengitys n. 17.00 ja samalla katsottiin hampaat. Ramin suu pitää tarkistaa 3 kk välein piikkien varalta ja niitähä löytyikin jälleen kerran tällä kertaa pelkästään alhaalta. Ennen Ramilla saattoi olla kahdenkin vuoden tauko raspauksessa ja hampaat olivat loistavassa kunnossa. Silloin Rami kyllä oli vapaalla heinällä koko ajan kun nykyään herra saa 3 kertaa päivässä heinät.
Ensiksi kengitettiin ja sillä aikaa kävin auttamassa ratsastuksenopettajaa nostamaan portin ja laineen kentälle tuntilaisia varten. Tämän jälkeen eksyin talliin ja kengittäjä olikin saanut puolet laitettua jo siinä vaiheessa.
Rami oli taas yliavulias kengittäjää kohtaa ja tutki tämän selkää samaan aikaan kun kenkääjä sitten vuoli ja teki muuta. Sitten otettiinkin suun avaaja käyttöön. Rami raspataan ilman rauhoitusta eikä käytetä mitään huulipuristinta tai muutakaan. Eli pidän suun avaajaa ja tänään pidin jo kielestäkin kiinni herran venkuillessa päänsä kanssa kuin mikäkin käärme. Lopulta saatiin raspattua ja nyt purukalusto on taas kunnossa! Eli alhaalta löytyi vähän piikkejä ja vasemmalla puolella pahemmat. Kengittäjä sitten totesi että onhan tämä ollut pahemmassakin kunnossa (puolitoista vuotta sitten pahimmassa kunnossa) mutta hyvähän tuo on raspata.
Huomenna käyn katsomassa herralle uutta toppaloimea talven varalle niin ei tarvitse tuon yhden toppaloimen kanssa taiteilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti