maanantai 29. elokuuta 2011

Tuntilaisina

Ilmottauduin eilen Ramin kanssa tämän päivän tunnille ja kyllä kannatti! Sää ei ollut alussa mitenkään lupaava, mutta onneksi parani tunnin aikana. Tunnilla oli 2 muuta ratsastajaa minun lisäkseni joten tilaa riitti tehdä vaikka ja mitä.

Aluksi tehtiin käynnissä joka kulmaan voltit ja sain lisätehtävänä tehdä pientä väistöä pitkillä sivuilla. Rami ei väistänyt melkein yhtään mutta yritettiin. Sitten siirryttiin raviin ja A:han ja C:hen isot voltit ja väistöä ravissa pitkillä sivuilla. Rami oli aika kuuma kahden vapaapäivän jälkeen, katosi välillä avuilta ja kulki tahdittomasti vähän väliä. Lopulta paikoitellen löydettiin hyvä tahdikas rauhallinen ravi kunnes taas hetkeksi kadottiin ja löydettiin taas. Rami oli superkivan tuntuinen siitä huolimatta. Opettaja huomasi myös Ramin herkkyyden mm. väistöissä eli jos pyysin liikaa väistämään nosti heti pään ylös. Tarkkaa tämän herran kanssa :D Lopulta oli laukkojen vuoro. Ensiksi otettiin oikealle nostot tosin Rami kaahaili alussa kun olisi halunnu mennä. Jalat ympärille kunnolla ja löyty kiva suht rauhallinen ravi josta todella hyvä nosto! Ei levinnyt joka suuntaan nostossa vaan laukkasi todella kivasti jonka jälkeen raviin ja äkkiä rauhoittelu ja käyntiin. Otettiin vielä 2-3 hyvää nostoa jonka jälkeen Rami sai palkinnoksi kävellä ja vaihdettiin suunta. Nyt Rami jo ravasi paikotellen rauhallisesti ja saatiin hyvästä ravista hyvä nosto! Ei kaahannut nostossa vaan nosti nätisti ja piti saman temmon vaikka menikin vain lyhyen pätkän laukkaa. Jatkettiin ravilla ja uusi nosto hyvästä ravista, hevonen megasuper! Pieni välikäynti jonka jälkeen taas hiukan ravia ja loistava nosto tarkoituksena laukata vähän pidempään. Rami meinasi jo heti alussa rikkoa raville mutta vastasi hyvin pyyntöön ja jatkoi samaa laukkaa mitä meni jonka jälkeen sai isot kehut niin kuskilta kuin opettajalta! Loppuraveissa olisi halunnut laukata mutta rauhottui pian ja meni kivaa ravia (:
Palautteena tuli: Rami kehittyny kyllä niin paljon et valkut on auttanut, nosti todella hienosti laukat ilman kaahotusta ja vasemmassa kierroksessa tuli jo todella upeaa ratsunlaukkaa. Ensi syksynä sitte pääsettekin jo kisaamaan helppoa C:tä. Kylläpä nämä kommentit lämmittivät mieltä oikein kunnolla (:

aika sulosen värinen loimi? (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti