tiistai 22. helmikuuta 2011

6. Viikko vierähtänyt

Vai usemapikin viikko?
Viime viikolla oli aivan hirveät pakkaset! Hevoset oli pakko pitää sisällä ja ulkona saivat olla korkeintaan kaksi tuntia. Ramistahan tuli vähitellen mökkihöperö (mikä ei yllättänyt).
Perjantaina 18.2 oli jo pakko lähteä liikenteeseen. Kaveriksi saimme naapurikarsinassa asuvan puten ja kiersimme baanan joka siis kiertää kentän ja laitumet. Käveltiin se jopa kaksi kertaa kunnes oli pakko mennä talliin kun ratsastajat alkoivat muistuttaa jääkalikoita.

Sunnuntaina 20.2. lähdettiin samaisen puten kanssa maastoon piiitkästä aikaa! Päätettiin lähteä maitotila lenkki jolla pituutta 9 km. Kerran aikaisemmin on Ramin kanssa menty kys. lenkki ja silloin pelättiin varsinkin navetan kohdalla uusia hajuja ja ääniä. Aika alussa meitä tuli vastaan lava-auto ja Rami tunnetusti pelkää kaikkia autoja. Ohi päästiin puhisematta ja ryysimättä onneksi! Välillä vähän ravailtiin ja pelättiin lintuja (älkää kysykö :D). Kun oltiin päästy navetan ohi aloimme ravailemaan minä kärjessä. Pian alkoi kuulumaan hurinaa: isompi kone tulossa vastaan! Ja kappas kappas mutkan takaa ilmestyi traktori! Ei auttanut kun siirtää ruuna Pokun perään ja päästiin ohi ilman kummempia häsellyksiä. Taputuksetkin olivat sellaiset että huh huh mutta mies oli hieno. Heti perään bongasimme jotakin rasittavia lintuja jotka päästävät lähelle kunnes lähtevät äkkiä pakoon. Metsästä kuului mielenkiintoista huutoa kun toinen ratsastajista kailotti ja säikytti linnut pois. Jatkoimme välillä ravissa ja käynnissä. Poku laukkasi yhden pätkän ja me tulimme perässä jotakin ravisähellystä ja peppukin yritti lentää. Myöhemmin tuli vielä 3 autoa takaa ja Rami vähät välitti niistä joka oli positiivinen yllätys! Pahimmillaan ollaan tanssittu keskellä tietä ja pompittu metrin verta ilmaan kun auto on tullut.

Maanantain 21.2 Olikin ohjasajo päivä! Ramilla ei oo ollut valjaat 8 kuukauteen selässä ja sen huomasi. Kasvoi vähintään puoli metriä silmissä kun vaihdoin oikein keltamustan silatyynynkin ja laitoin keltamustan y-rintaremmin. Käveltiin kentällä ja vähän juoksutin ohjien päässä. Heppakin niin tyytyväinen kun voi vaan olla (:

keltamusta - tuleva kisaväri raveissa?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti