Viikon blogihaasteena on mielestäni loistava aihe ja kun luin anonyymin koulutuomarin tekstiä (mikä oli tosi hyvä vink vink) ja aloin heti miettimään aihetta. Kaikki innokkaat kipin kapin naputtelemaan omia positiivisia sekä negatiivisiä kisakokemuksianne. Ohjeet osallistumiseen löydätte täältä.
Itse en ole kovinkaan aktiivinen kisaaja mikä on pakko myöntää ihan ensimmäisenä. Syitä? Työt sekä tasapainottelu hevosen ja koiran välillä sekä suuri kynnys lähteä kisaamaan. Miksi? Selvennetään vähän asiaa.
Mikä minulla on ratsuna? Kyllä! Lämminverinen ex-ravuri joka puistattaa osaa ihmisistä. Hevonen siinä missä muutkin, eri ammatti vain lähtökohtana ja uudelleen koulutuksen myötä ammatti vaihtui. Ei ole mikään huippu kisatykki joka tulisi kisaamaan vaativia luokkia tai hyppäämään +100 cm ratoja, mutta mun käyttöön sopiva.
Hämeenkoski 2012, ei mennyt rata ihan läpi mutta hauskaa oli! |
Negatiivisia on myös. Kun katsomossa katsoin ratsukon rataa kuulin usein ympäriltä siis miks se on tullu lämppärillä kisoihi?Tosi noloo. Niin no eihän missään säännöissä lue ettei tämän rotuisella saisi tulla? Vielä enemmän kuului pahaa puhetta jos tämä "karmaisev"a lämppäri sattui sijoittumaan. Mitä se ketään haittaa jos joku haluaa omaksi iloksi käydä rennolla fiiliksellä kisaamassa?
2012 kun pelottava este koitui kohtaloksi ja hylky tuli. Rami kuitenkin yritti! |
Mutta auta armias kun kisoissa on törmännyt siihen kuinka huonosti menneen suorituksen jälkeen ratsastaja on itkenyt ja haukkunut taustajoukkonsa ja hevosen ja pahimmillaan on piesyst raipan kera ratsunsa. Onko se hevosen vika jos rata menee huonosti? Siinä vaiheessa on aika katsoa peiliin että mikä mättää. Aina ei voi mennä hyvin ja se on hyväksyttävä ja vaikka rata olisi mennyt huonosti pitää kuitenkin kiittää hevosta vaikka ottaisi päähän kuinka paljon. Mutta kiukkuamisella ja syyttelyllä luodaan huonoa ilmapiiria.
2013 tehtiin läpimurto esteradalla, ensimmäinen sijoitus |
Ja samana vuonna 2013 läpimurto koulupuolella, raviohjelmassa toinen sija! |
2014, 50 cm puhdas, 60 cm 4 vp |
Kannustetaan toisiamme ja vaikka menisi vähän huonomminkin niin kannustetaan toisia. Ei pidä olla nuttura niin tiukalla.
Mieleenpainuvimmat kilpailut niin. Kaikki muistan ja toki ne kisat missä on tehty joku pieni saavutus eli ollaan vaikka päästy jopa palkintojenjakoon muistuvat nopeasti mieleen. Ne ovat olleet sellaisia tilanteita että olen meinannut haljeta ylpeydestä. Oma käteni jälki on siinä.
Syksyn koulukisat jäivät kyllä hyvin mieleen. Oma valmentajani tuli katsomaan vaikka kyseessä oli harjoituskisat, koutsasi kun lähdin säätämään liikaa ja suoritusten jälkeen tuli palaute ja vielä myöhemmin käytiin radat läpi mikä oli hyvää ja missä parannetaan. Ja toki myös se kun vanha tallimme omistaja sanoi odottavansa ensi vuotta miten pitkälle on päästy ja kuinka paljon tulemme yllättämään. Hevosen kehityksestä on aina kiva saada palautetta ja joka kerta kun paperissa lukee "Raamikas hevonen" tulen iloiseksi. Pieniä asioita, mutta toisaalta niin suuria.
2014 raviohjelman verkassa |
Yritetään kukin omalta osaltamme pitää kilpailuissa hyvä fiilis yllä. Tervehditään tuttuja ja ehkä tuntemattomiakin eikä olla naama rytyssä. Toisen päivää ei tarvitse pilata sillä jos oma rata ei sujunut hyvin. Ei pureta sitä turhautumista hevoseen, hevosenhoitajaan, kuskiin tai helposti sanottuna omaan tukijoukkoon. Vaikka nimesi koreilee tuloslistan loppupäässä niin ei siitä pidä masentua. Aina ei voi olla hyvä päivä ja seuraavalla kerralla toivoa että menee paremmin. Tuloslistaa ei voi tehdä jos joku ei ole viimeinen. Tällä periaatteella mennään ja näin on minulle opetettu kotona.
Tänä vuonna yritetään pyörähtää muutamissa kisoissa ja jos ei päästä niin ei voi mitään. Jos seurakisoissa ei saada ratoja hyväksytysti läpi niin maailma ei kaadu siihen. Siinä on jokunen tavoite tuon kisakenttien kauhun kanssa joten eiköhän sillä mennä.
Meni miten meni voittajat ei pelkää hävii!
Äiskän oma ylpeys, 2014 |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti